София, ул. Алабин №58

Няколко трика за подобряване качеството на картината на вашия LED телевизор

С намаляването на цените на традиционните LED телевизори, повечето домакинства се насочиха към LED телевизори с различни размери. Редица марки предлагат всичко – от FULL HD до smart LED телевизор. Повечето от тях имат голям размер, добро съотношение цена-качество и носят подобни характеристики. Въпреки това, когато става въпрос за качеството на картината на LED телевизорите, най-важният компонент, който се поставя под въпрос, е качеството на дисплея. Докато качеството на панелите продължава да е различно при различните марки, то напълно зависи и от ценовия сегмент на телевизора.
Интересното е, че много малко потребители се опитват да подобрят качеството на картината. Ето как да оптимизирате качество на картината на вашия LED телевизор.
Използвайте висококачествени HDMI кабели: HDMI кабелите играят основна роля в предоставянето на подходящ видео изход на вашия телевизор. Затова не използвайте евтини HDMI кабели, докато свързвате вашите устройства към телевизора. Също така проверете за HDMI входове и свържете с HDCP 2.2.

Скорост на интернет: Ако възнамерявате да предавате поточно съдържание от Netflix, Amazon или други онлайн стрийминг програми, имайте предвид, че имате нужда план с най-малко 40 Mbps, за да постигнете първокласно качество на изображението, особено 4K.
Използвайте правилните настройки: Настройте дисплея за оптимално качество на картината. Докато повечето от нас използват режим „Movie or Cinema“ за редовна употреба, той не е подходящ за ярко осветена стая. Можете обаче да преминете в режим „Standart“, след като промените контраста за редовна употреба. Избягвайте режима „Dynamic“ и изберете режим „Game“ за най-добри резултати по време на игри. Спортният режим обикновено насища цветовете и зависи от личните предпочитания.
Увеличете контраста: светодиодните телевизори изглеждат добре, когато контрастът се поддържа максимално. Проверете настройките на картината и използвайте „Standart“ режим с пълен контраст и оптимална яркост, ако е необходимо.
Изключване на режима за пестене на енергия: Този режим обикновено намалява качеството на изображението на телевизора, за да спести енергия. Изключете режима „Power Saver“, за да получите по-добра яркост и контраст.

5 причини, заради които 5G е бъдещето

Опасността, която дебне пред криптовалутите


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!