София, ул. Алабин №58

Още 7 причини, заради които трябва да следвате мечтата си да станете графичен дизайнер

Ето още 7 причини, заради които си заслужава да предприемете решителна крачка към графичния дизайн.

Ще придобиете нова перспектива за света


За много графични дизайнери това е нещо повече от работа – това е начин на живот. Разбирането на принципите на добрия дизайн означава, че ще виждате всичко по различен начин – от плакати и обложки на списания до мебели, сгради и приспособления, които използвате всеки ден. Дизайнерите са естествено любопитни и ще откриете, че възприемате по различен начин света около вас и ще се възхищавате на по-малките детайли, по отношение на красиво проектирани продукти.

Ще сте заобиколени от вдъхновяващи изображения всеки ден


Кой не би искал да се изхранва с изкуство? Разбира се, това значи, че ежедневието ви ще включва търсене на вдъхновение на всякакви места, изследване на изображения, илюстрации и графики – и създаването им.

Можете да работите от всяка точка на света


Едно от най-вълнуващите неща на това, че сте дизайнер в днешния свят, е свободата да работите от почти всяка точка. Има търсене на добри дизайнери по целия свят и много от тях имат успешни кариери на свободна практика, което често ви дава възможност да работите от отвсякъде.

Творчеството ви прави щастливи


Кога за последен път сте попълнили електронна таблица и сте се гордяли с това? Така си и мислехме. Графичният дизайн е нещо, което може да ви даде истинско чувство на удовлетворение. Това включва действително създаване на нещо, преминаване през процес, за да се получи нещо красиво. Дизайнът ви дава възможност да създавате трудове, с които наистина можете да се гордеете.

Станете част от глобалната общност


Това е много приятелска индустрия, в която дизайнерите редовно споделят работата, вдъхновението и идеите си и си помагат взаимно със съвети, препоръки и обратна връзка. Просто трябва да търсите онлайн на платформи като Dribbble, Behance и Cargo Collective, за да видите колко ангажирана и полезна е дизайнерската общност. Ще откриете, че повечето големи градове ще имат редовни събития и срещи, така че това може да бъде наистина полезно.

Можете да подобрите света


Всеки иска да почувства, че прави нещо различно в работата си – и като дизайнер ще можете да видите плодовете на труда си и да получите истинско чувство за постижение в работата си. Чувството, че вашият дизайн е жив и може да бъде истинско вълнение за други хора, които го използват и взаимодействат с него, е супер. Ще се присъедините към индустрия с богато наследство, за да подобрявате живота на хората.

Животът е прекалено кратък, за да работите нещо, което мразите


Ако сте на работно място, което не ви вдъхновява, тогава само вие можете да направите нещо по въпроса. Разбираме колко е трудно да се откажете от удобна позиция, но скоро ще разберете колко бързо минават годините и как времето за промяна е СЕГА. Така че, ако имате работа, която не ви харесва и мислите, че дизайнът е подходящ за вас, практикувайте своите умения и станете колкото се може по-добри в това, което правите. В края на краищата животът е твърде кратък, за да прекарвате всеки работен час в нещо, което не ви вдъхновява. И ние можем да ви уверим, че животът като дизайнер е пълен с нови вдъхновения всеки ден.

Времето за промяна е точно на един клик разстояние. Започнете реализацията си на графичен дизайнер, като се запишете на безплатна консултация при нас.


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!