София, ул. Алабин №58

Основните инвеститори във Facebook искат Марк Зукърбърг вън от ръководната позиция на председател

Основни Facebook инвеститори, включително държавните пенсионни фондове и държавни служители, настояват за отмяната на Марк Зукърбърг като председател на борда на компанията.
Предложението е до голяма степен символично, тъй като Зукерберг има абсолютен контрол над борда. Това е тежко време за Facebook, тъй като нарушенията в сигурността засягат компанията и подбуждат въпроси, свързани с корпоративния надзор.
„Имаме нужда да се ангажираме сериозно да се справим с реалните рискове – репутацията, регулацията и риска за нашата демокрация – които оказват влияние върху компанията, нейните собственици на акции и в крайна сметка трудно спечелените пенсии на хиляди работници в Ню Йорк, Казва Ню Йорк Сити Контролър Скот Стрингър в изявление пред CNBC.
Stringer се присъедини към предходното предложение на Trillium Asset Management за призоваване на Зукърбърг да се оттегли.
„Независимият председател на борда е от съществено значение за изтеглянето на Facebook от тази бъркотия и за възстановяването на доверието с американците и инвеститорите“, каза Стрингър.
Стрингър наблюдава пенсионния фонд от 160 млрд. долара в Ню Йорк.
Предложението ще бъде гласувано на следващата среща на акционерите на Facebook следващата година.
Говорител на Facebook отказа да коментира.

Ето как да проверите дали вашият Facebook профил е бил хакнат
Winamp се завръща!


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!