София, ул. Алабин №58

Photoshop трикове за графични дизайнери (част 2)

Photoshop трикове за графични дизайнери (част 2)

Висококачествени изображения, малки размери

Искате по-малки размери на файловете, но не искате да жертвате качеството на качеството на изображението … какво правите? Един трик, който използвам ежедневно, е да запазя моите изображения като PNG и след това да ги компресирам. След като създам изображение във Photoshop и съм готов да го запиша, използвам File> Save As, вместо File> Save for Web.

Важно е да го направите по този начин, защото Photoshop прави своя собствена компресия, когато запазва за уеб, което не позволява да се правят нови модификации по файла.

Трансформируеми изображения, защита на качеството

Когато създавате, копирате или поставяте изображения във Photoshop, добър вариант е да го превърнете в „smart object“. Един smart object може да бъде преоразмерен и трансформиран, без да се унищожава оригиналното изображение.

Ако не направите това, изображението ще загуби данни, когато го преоразмерите и ще се дефорамира. Във Photoshop можете да направите това, като щракнете с десния бутон на мишката върху слоя в панела Layers и изберете „Convert to Smart Object“ или можете да изберете слоя и да отидете в лентата с менюта Layer> Smart Objects> Convert to Smart Object.

Как да направите обединени векторни форми редактируеми

В Photoshop CS6 можем да обединим два или повече слоя векторна форма и да запазим резултата като редактируем вектор. От слоя панели изберете два слоя вектор и натиснете Cmd / Ctrl + E, за да ги обедините бързо.

Ранните версии на Photoshop ще доведат до растеризиран слой, но Adobe обновява тази функционалност за CS6.

Как бързо да завършите редакция на текст

Когато работите с текст във Photoshop, всички клавишни комбинации няма да работят. За да завършите бързо редактирането на текст, просто натиснете Cmd / Ctrl + Return. Това ще премести фокуса извън текстовото поле, което ни позволява бързо да изберете други инструменти, като използвате обичайните клавишни комбинации.

Комбинация на две изображения за цветен ефект

Искате ли да създадете собствен филтър, подобен на инстаграм? Можете да го направите, като комбинирате снимки в Photoshop.

Отворете снимка с интересна цветова палитра, след което отворете снимката, която искате да редактирате. Отворете менюто Image > Adjustments > Match Color. Изберете снимката с интересната цветова гама като източник, след което играйте с Luminance и Color Intensity докато не получите желания резултат. Натиснете OK, кохато сте готови.

Как да премахнете нежеланите обекти автоматично

Искате ли да премахнете хора и други разсейващи предмети от една от вашите снимки? Можете да го направите само за няколко секунди. С камерата на статив направете 15 снимки от същия изглед, разположени на 10 секунди един от друг.

Вътре във Photoshop отворете File> Scripts> Statistics. Изберете „Median“ и след това изберете всички файлове с изображения, които сте направили. Photoshop ще разгледа какво е различно в снимките и ще го премахне.

Как да показваме един слой и да направим другите невидими

Когато работите с тонове слоеве, понякога трябва да проверяваме всеки слой, за да се уверим, че съдържанието е правилно. В случай, че трябва да скриете всички останали слоеве, задръжте клавиша Alt и кликнете върху иконата на окото в палитрата на слоевете. Това ще направи останалите слоеве невидими.

Повторното натискане на Alt + кликването върху иконата на окото отново ще ви върне към състоянието на видимост на предишния слой. Имайте предвид, че ако случайно кликнете върху иконата на друг слой, ще загубите възможността да се върнете към предишното състояние.

Надяваме се, че тези съвети и трикове за графичен дизайн са полезни за вас. Ако имате съвети или трикове, които използвате ежедневно, моля, споделете ги в коментарите!

Международна компютърна академия IT STEP предлага обучение по Photoshop. В нашето направление по Компютърна графика и дизайн ще овладеете тази и още много други софтуерни помощници на графичните дизайнери.

Ако се интересувате от кратък и базисен курс – вижте Основи на Photoshop.


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!