София, ул. Алабин №58

Почина съоснователят на Microsoft Пол Алън

Пол Алън, милиардерът и съосновател на Microsoft, почина вчера (15.10.2018). Той е инвеститор, предприемач и филантроп, повлиял на много аспекти на съвременния живот – от технологиите и науката до спорта и музиката.
Починал е в Сиатъл от усложнения, свързани с неходжкинов лимфом две седмици след като Алън каза, че се бори с болестта.
Неходжкинов лимфом, подобно на по-рядко срещаната болест на Ходжкин, е рак на лимфната система.

Какво казаха близките му?


„Брат ми беше забележителен човек“, казва сестра му Алийн Джоди Алън в изявление от името на неговото семейство. Той беше много обичан брат и чичо и изключителен приятел.
Алън основава Microsoft с Бил Гейтс през 1975 г., няколко години след като двамата се срещат като съученици в частно училище в Сиатъл. След това Алън напуска компанията през 1982 г., след като е диагностициран с болестта на Ходжкин.

„Сринат съм от смъртта на един от най-старите и най-скъпи приятели Пол Алън“, заяви в изявление в понеделник учредителят на Microsoft Бил Гейтс. „Пол беше истински партньор и скъп приятел. Персоналният компютър нямаше да съществува без него.“
Изпълнителният директор на Microsoft Сатя Надела нарече приноса на Алън „незаменим“.
„Като съосновател на Microsoft по свой собствен тих и упорит начин, създава магически продукти, опит и институции, като по този начин променя света“, добави Надела.
Алън не изчезва след напускането на Microsoft. Той остава в борда на директорите на компанията в продължение на няколко години, докато създава собствена филантропска фондация, заедно с Вулкан – неговата инвестиционна фирма.

Технологът, за когото Форбс твърди, че е на стойност 20,3 милиарда долара, е дарил повече от 2 милиарда долара за благотворителност. Той основава и няколко организации, включително космическата компания за транспортиране Stratolaunch, Института за изкуствен интелект Алън и друг институт на Алън, който се занимава с биология. 

Ето как може да проверите дали вашият Facebook профил е бил хакнат

Samsung представи Galaxy A9 – първият смартфон с 4 камери на гърба


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!