София, ул. Алабин №58

Полезни съвети за начинаещи бранд дизайнери

Брандингът е нещо, в което трябва да се съсредоточавате още от самото начало на творчеството си. Много по-лесно (и по-рентабилно), е да получите правилния дизайн от първия път, вместо да го поправяте по-късно. Въпреки това, може да бъде трудно да се осъществи в толкова ранен стадии.

Даваме ви тези съвети и гарантирате, че ще покажете максимални резулати още от първия ден:

Останете класически
Класиката не означава скука и със сигурност не означава лошо. Това означава, обаче, да се пренебрегват тенденциите в много области, например в полза на традиционните шрифтове, неутралните и първични цветове, за да се подчертае непреходността на марката. Това е целта, нали?

Сравнете марката с компанията
Трябва да се стараете логото да съответства на това, което компанията прави. Нека вашата мисия и бизнес план да чертаят пътя натам. Ако фирмата на вашия клиент се занимава с отдаване на батути в океана в близост до Хавай, уверете се, че вълнението се показва чрез марката.

Уверете се, че тя не може да бъде объркана с други фирми
Понякога това е непреднамерено, а в други случаи компаниите се опитват да се справят с други съществуващи компании. Допитайте се до мнения и се уверете, че вашата марка не може лесно да бъде объркана с друга компания. За тази цел може да направите и обстоен рисърч чрез Google.

Уверете се, че работи на няколко платформи
Вашата марка трябва да се показва в печат, на смартфони, на билбордове и в нискокачествени вестници? Трябва да има масова привлекателност и да бъде достатъчно ясна, за да не се „изгуби“, независимо от платформата.

Придържайте се към не повече от два цвята
Черно-белият не се брои, но отвъд тях трябва да използвате един или два допълнителни цвята. Всичко останало е претруфено и помпозно.

По-малко значи повече
Това важи за избор на шрифт, цвят, брой линии и всичко останало. Разгледайте логото от някои от най-големите компании като Subway или Starbucks. Те всъщност са минималистични и лесни за разпознаване.

Оставете изобилие от бяло пространство
Бяло пространство е свободно пространство, когато става дума за печат, а също така позволява на марката да диша. Цвят на черно и / или цветове е непривлекателен.

Заоблете острите ръбове
Линиите трябва почти винаги да са малко по-меки и по-гладки. Ако прекалите с острите линии и ръбове, логото може да изглежда остаряло и твърде формално.

Изберете топлите и студени тонове внимателно
Тук трябва да си зададете сериозен въпрос на клиента си:  дали иска аудитория да се чувства развълнувана, или би предпочел да се чувства спокойна? Топлината и прохладата на тона ще диктува това.

Още за брандинг и лого дизайна можете да научите при нас в Международна компютърна академия IT STEP! В нашето 2,5-годишно обучение вие ще научите всичко за тях до съвършенство. Запишете се за безплатна консултация или ни посетете на бул. Александър Стамболийски 55.

 

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!