София, ул. Алабин №58

Porsche представя първия си електрически автомобил

Първият електрически автомобил на Porsche, който беше известен като Mission Е по време на развитието на проекта, ще бъде наречен Taycan (произнася се Тайкан) и ще се продава в края на следващата година.
Името, което произлиза от турски език, се превежда като „оживен млад кон“.

Спортният автомобил с четири врати бе обявен за първи път на публиката като концептуална кола Mission E на автомобилното изложение във Франкфурт. Кръстосана версия на SUV, наречена Mission E Cross Turismo, бе разкрита на автомобилното изложение в Женева по-рано тази година.

Taycan ще бъде първият напълно електрически автомобил на Porsche. Компанията, която е част от Volkswagen Group, понастоящем предлага няколко хибридни модела и продава над 900 автомобила Porsche 918 Spyder, който е малък хибриден суперавтомобил.

Taycan ще може да достига до 60 мили/ч за 3.5 секунди, благодарение на двата си електрически мотора, които произвеждат повече от 600 конски сили. Най-висококачествените автомобили и джипове на Tesla могат да достигнат до 60 мили в час дори по-бързо – за по-малко от три секунди.

Porsche обещава „ниво на непрекъсната мощност, която не се доближава до никакви други електрически автомобили“. Те не могат да се справят с повторно твърдо ускорение, защото техните батерии ще прегреят. Максималната скорост на автомобила ще бъде 155 мили в час. 

Вероятно ще има подобрени версии на тази кола в бъдеще. Taycan ще може да измине 300 мили с едно зареждане.

Porsche работи с партньорите си, за да създаде 500 бързозареждащи станции на ключови точки по магистралите. Като част от Volkswagen Group Porsche също работи с други производители на автомобили, включително BMW и Ford, за да изгради хиляди места за зареждане в цяла Европа.

Автомобилът ще бъде пуснат в продажба в края на 2019 година. Цените се очаква да започнат от около $ 80,000 до $ 90,000. 

Електромобилите чертаят едно по-добро екологично бъдеще

Facebook ще пуска платени реклами в Marketplace?

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!