София, ул. Алабин №58

Потребителите на Apple iPhone, могат да получат “нови функции” преди другите

Всяка година Apple пуска нова актуализация за iOS с нови функции и подобрения за милионите потребители на iPhone и iPad. Миналата година компанията пусна iOS 11, а тази година се очаква широко да се появи iOS 12. Докато версията на iOS е представена на WWDC 2018 през юни, Apple я пуска на пазара през септември или октомври до крайните потребители. Има обаче начин, по който всеки може да получи достъп до предстоящи версии на iOS, преди те в действителност да „дойдат“ в края на всяка година. Това може да стане чрез записване в софтуерната програма Apple Beta Software.

Притежателите на тази програма получават достъп до публични бета версии на iOS малко по-рано от останалата част от потребителите и могат да използват и новите функции. Въпреки че тези версии не са окончателни, те ви дават реална представа за това как ще изглежда крайният продукт. Ето някои стъпки как да го направите. Apple обикновено поддържа такива програми, за да получи обратна връзка от потребителите за всякакви бъгове или други проблеми.

Докато днес говорим само за iOS бета програма, подобни програми има и за macOS и tvOS.

Стъпка 1: Посетете https://beta.apple.com/sp/betaprogram/welcome и влезте в профила си.

Стъпка 2: Преди да инсталирате бета версията, архивирайте данните, така че да не загубите съдържание в случай, че нещата не вървят по план.

Стъпка 3: От устройството с iOS (iPhone или iPad) посетете сайта beta.apple.com/profile, за да изтеглите конфигурационния профил.

Стъпка 4: След изтеглянето устройството с iOS ще ви предложи автоматично да инсталира новата версия на операционна система. Следвайте инструкциите на екрана.

Стъпка 5: След това устройството ще получи обновлението за OTA за бета версията на най-новата iOS. Отидете на Settings> General> Software update.

Очаква се Apple да въведе iOS 12 през юни тази година по време на конференцията WWDC 2018. Конференцията, предназначена за разработчиците, ще се проведе от 4 юни до 8 юни. Apple ще проведе събитието в Конгресния център McEnery, Сан Хосе, САЩ.

Свързани публикации: Какво да очакваме от iOS 11.4

Електромобилите чертаят едно по-добро екологично бъдеще


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!