София, ул. Алабин №58

Предимства и недостатъци на Google Drive

Облачното съхранение се превърна тенденция, предоставяща невероятна гъвкавост и огромни ползи на съвременния и забързан човек. Благодарение на облачните функции имате достъп до файловете си от всяко място, по всяко време и от всякакви устройства.

Използването на GoogleDrive изобщо не е трудно. Google предлага безплатно място за съхранение с големина 15 GB. В случай, че искате да увеличите пространството за съхранение, можете да имате 100 GB, като заплатите символичната сума от 1,99 долара на месец. Звучи примамливо, нали?

Ако сте нови и искате да използвате Google Drive не забравяйте да отидете на официалния сайт и да се регистрирате. Ще ви бъдат предоставени 5 GB свободно пространство. След това изтеглете клиентския интерфейс на Drive и го инсталирайте на устройствата си – независимо дали става дума за iOS, Android или персонален компютър с Windows или Mac. Ето някои от предимствата, на които можете да се насладите.

 1. На своя iOS и Android Drive ви позволява да виждате вашите документи, както и да ги споделяте. Ако искате, можете да създадете нови форматирани файлове, включително Spreadsheet и Documents.
 2. На вашия компютър Drive има същите функции като Dropbox. Просто кликнете върху него и ще видите опциите. 
 3. Ако работата ви е свързана с документация, има някои неща, които със сигурност ще оцените. Например, можете да споделяте файлове, като предварително дадете разрешение за това. Така можете да дадете възможност на другия или другите хора да редактират и коментират директно върху вашия документ в реално време.
 4. Когато използвате Drive на своя компютър имате допълнително интегрирана лента за търсене Google Goggles. С тази функция можете лесно да намерите файловете си. Просто въведете файла, който търсите. Можете също да търсите конкретния текст в документ, PDF файлове или дори снимки. След като въведете ключовата дума, ще ви се появи списък с всички свързани резултати.
 5. Drive има тази специална функция за разширение за целите на редактирането, която можете да използвате много лесно и ефективно. С нея можете да редактирате различни типове файлове само с помощта на браузъра си. Просто отидете на официалния сайт, изтеглете необходимото разширение и го инсталирайте. Имайте предвид, че тази функция изисква интернет връзка, така че трябва да сте онлайн, за да се възползвате от нея.
 6. Имате свободата да създавате лесно нови типове файлове. Намерете опцията „Create“ в менюто отляво и изберете типовете файлове, които искате да създадете и които са ви необходими. Ако имате нужда от други типове файлове – освен тези, които Google е предоставил – просто изберете „More“. Ако инсталирате разширението за Chrome това ще ви предостави повече избор, така че зависи от вас.
 7. Можете също да редактирате и да имате достъп до файловете си офлайн, като изтеглите Drive`s client на устройството си. Въпреки че правите промени по време на офлайн режим, всички промени автоматично ще се синхронизират, след като имате достъп до интернет.
  Някои недостатъци:
 • Винаги можете да отваряте всеки тип документ, различен от Google, и след това да го редактирате офлайн, но само ако инсталирате конкретен софтуер.
 • Винаги можете да преглеждате документи и електронни таблици, но не можете да ги редактирате без интернет;
 • Не можете да преглеждате формуляри, презентации и чертежи на Google, когато сте офлайн

Google Drive сменя своя дизайн

Как да използвате Google Tasks за iOS и Android


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!