София, ул. Алабин №58

Проблеми с iOS 11 и iOS 11.4: как да ги коригирате

Проблемите с iOS 11.4 вероятно ще продължат, въпреки че Apple заяви, че ще има актуализации за iPhone и iPad. Тя не може да поправи всички бъгове, затова с удоволствие ще ви помогнем да ги разрешите.

Можете да изтеглите iOS 11.4 точно сега като най-новата стабилна версия на iOS 11 и това трябва да помогне на потребителите, които имат проблем с чувствителността на екрана, бързо падане на батерията и бавно wireless зареждане.

Защо iOS 11 е такъв проблем? Потребителите на iPhone 6 и 6S са имали най-много оплаквани. Така че, не забравяйте, че има малки проблеми, които вие сами може да срещнете в iOS 11 поради вашите настройки.

Ето и най-големите проблеми на iOS 11 и как да се справите с тях.

Как да поправите грешката “Black dot” на iOS 11

Приложението “Messages” може да се срине за неопределено време, ако получите следния емотикoн на черен кръг и показалец насочен на ляво:

Колкото и невинно да изглеждат тези знаци, те буквално побъркват процесора. Това съобщение ще срива приложението всеки път, когато се опитате да го отворите отново и излизането от приложението няма да работи.

Как да се справим с това? С 3D Touch можете да избегнете отварянето на последното съобщение, което сте видели, като изберете опцията “New message”. Оттук натиснете бутона Cancel и ще видите списъка със съобщения. Изтрийте съобщението с черното кръгче и показалеца и не го отваряйте никога повече.

Най-новият проблем на iOS 11.3: неработещ сензорен екран

Актуализирането на iOS 11.3 е ново главоболие за хора, които вече са имали такива със счупването на дисплея си. По-конкретно, шепа хора, които са подменяли дисплея в сервизи на трети страни (не Apple) на своя iPhone 8, заявиха, че големия iOS 11.3 ъпгрейд е деактивирал техния тъчскрийн.

Да, този нов червен iPhone 8 изглежда страхотно отвън, но ако сте подменили екрана на iPhone 8 с неоригинален, iOS 11.3 може да ви даде още по-голям проблем. Най-доброто решение е да отложите изтеглянето на iOS 11.3, ако е възможно.

Apple е имал такива проблеми и преди и е решавал проблема. Ако е твърде късно, трябва да се обърнете към Apple сервиз. Няма много какво да направите.

Индикаторът за състоянието на батерията изчезва

Въведена е нова грешка с iOS 11.2.6 и това е иконата за състоянието в горната част на iOS, която показва нивата на батерията. Проблемът е, че при някои устройства той изчезва. Няма точно решение, за да може иконата на батерията да се показва правилно, но можете да преминете през настройките на телефона към раздел Bateries и да видите какво се случва с батерията ви оттам. Актуализирането на iOS 11.3 също може да ви помогне да избягвате този проблем.

AirPods възпроизвеждат само един канал на стерео аудио

Друга любопитна тема, представена с iOS 11.2.6 за собственици на Apple AirPod, е загубата на стерео, както отбеляза AppleInsider. За потребителите с проблема безжичните слушалки могат да възпроизвеждат левия или десния канал на аудио, вместо да разделят стерео потока по подходящ начин.

Една бъдеща актуализация може евентуално да реши това, така че никога да не се случи, но за щастие има и лесна настройка за потребителите в момента. Всичко, което трябва да направите, е да деактивирате AirPod и устройството си с iOS и да ги свържете отново. Това трябва да разреши проблема.

Професии, свързани с графичния дизайн

4 причини да изберем разработване на приложения за Android


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!