София, ул. Алабин №58

Ролс-Ройс стартира производството на летящи таксита

Ролс-Ройс разработва концепция, наречена “летящо такси”, като компанията твърди, че тя може да бъде в пълно производство до началото на 2020 година.
Производителят на двигателя на Великобритания разследва новото развитие на Twitter през уикенда, преди да покаже автомобила на международното изложение в Farnborough в понеделник. Ролс-Ройс заяви, че сега търси партньори, за да изгради корпус и да разработи част от електричеството в готовност за пълна търговска версия.
Четири или пет пътници могат да бъдат настанени при скорости до 250 км/ч за разстояние от около 500 мили, съгласно специален лист със спецификации.
Инженерната фирма на Великобритания добави концепцията за електрическо вертикално излитане и кацане (EVTOL), която използва съществуващата технология за газови турбини, за да генерира електричество, което отрича нуждата от презареждане.
Роб Уотсън, който оглавява електрическия екип на Ролс-Ройс, заяви в изявление, че развитието е част от тенденцията за електрификация, която в крайна сметка ще бъде “революция”.
Компанията каза, че концепцията EVTOL може да бъде адаптирана за личен транспорт, обществен транспорт, логистика или военни приложения.
Концепцията за летящи автомобили бързо се развива, тъй като авиацията и технологичните фирми се конкурират, за да ги превърнат в реалност. Съоснователят на Google Лари Пейдж, приложението за споделяне на пътуване Uber и Airbus са само трима други, които обявиха конкурентни концепции.

Въведение в PHP

Кухнята на бъдещето

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!