София, ул. Алабин №58

Samsung е поредният технологичен гигант, който страда от спад на продажбите

Samsung е поредният технологичен гигант, който предупреждава, че бизнесът му страда.
Южнокорейската компания заяви във вторник, че печалбата за четвъртото тримесечие се е понижила с близо 30% спрямо предходната година, което е доста под прогнозите на анализаторите. Причинителят на рязкото понижение на „недостатъчното търсене“ за чипове с памет и „засилване на конкуренцията“ в индустрията на смартфоните.
Ръководството на Samsung идва след като Apple пусна изявление миналата седмица, като предупреди, че ще продава по-малко айфони, отколкото се очакваше, главно поради слабото търсене в Китай в условията на продължаваща търговска война със САЩ.

На какво се дължи?

Samsung – най-големият производител на смартфони в света, не спомена специално Китай в своите статистики за приходите във вторник, но каза, че „нарастващата“ макроикономическа несигурност засяга нейния бизнес.

Акциите на Samsung завършиха деня с 1.7% в Сеул. Акциите загубиха близо една четвърт от стойността си миналата година.

Китай, най-големият пазар на смартфони в света, преживява задълбочаващо се икономическо забавяне, което засяга бизнеса в целия свят.
Освен че продава собствени телефони, Samsung доставя ключови части като чипове и дисплеи на други големи производители на устройства. Последните айфони на Apple използват OLED дисплеите на Samsung.
Южнокорейската компания заяви, че очаква оперативната печалба за четвъртото тримесечие на 2018 г. да възлезе на 10,8 трилиона (9,6 милиарда долара), в сравнение с 15,2 трилиона (13,5 милиарда долара) за същия период година по-рано. Предвижда се продажбите да паднат с около 11% до 59 трилиона хил. Долара (52,5 млрд. Долара).

Прогнози

Той предупреди, че слабите резултати вероятно ще продължат, прогнозирайки, че печалбите му ще „останат потиснати през първото тримесечие на 2019 г. поради трудните условия“, преди да се подобрят по-късно през годината.
Компанията също се надява, че въвеждането на нови технологии като 5G услуги и огъващи се смартфони ще спомогне за увеличаване на мобилното му подразделение.

Киберсигурност – вече никой не е в безопасност
6 причини да знаем HTML и CSS

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!