София, ул. Алабин №58

Samsung записа печалба от $ 15.5B, благодарение на чиповете

Продажбите на Samsung отбелязаха най-бавния ръст на печалбата си за една година благодарение на слабите продажби на своя водещ смартфон Galaxy S9. Но компанията не произвежда само смартфони и затова планира рекордна оперативна печалба от близо $ 15,5 млрд. за предстоящите резултати от третото тримесечие.
Корейската фирма заяви в справка, че очаква приходите да скочат с 5% на годишна база, да достигнат 57,5 милиарда долара с оперативна печалба от 15,5 милиарда долара, което представлява 20% годишен скок и 18% увеличение спрямо предходното тримесечие.
Предварителните приходи на Samsung са кратки и не съдържат подробна информация за ефективността на нейните бизнес единици, поради което не можем да оценим търсенето на висококачествени телефони, които включват Samsung Note 9.
Чиповете представляват около 80% от приходите на Samsung, а търсенето на DRAM, което е важно в области като облачното съхранение, повишава цените през третото тримесечие, но анализаторите подозират, че растежът няма да продължи.
„Неговите приходи изглежда са достигнали връх“, каза анализаторът на Mirae Asset Daewoo Securities Уилям Парк пред Ройтерс. „Цените на DRAM ще паднат, макар и не драстично, и това ще се отрази негативно върху маржовете им.“
Ще знаем повече, когато Samsung пусне всичките си печалби този месец.

9 причини да станете мрежов инженер

Как премина събитието „Сравнение на заплатите във и извън IT“


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!