София, ул. Алабин №58

САЩ ще може да принтира 3D оръжия по скица от 1-ви август

Американците скоро ще могат да правят 3D принтирани оръжия от дома си, включително AR-15 – оръжието на американските спец стрелци,  които не могат да бъдат проследени.
Споразумение по-рано тази година между Държавния департамент и базираната в Тексас “Defense Distributed” ще позволи на организациите с нестопанска цел да пуснат планове за оръжия онлайн, считано от 1 август.

Плановете, които ще са свободно достъпни през следващия месец, дават оръжие на всеки, който има правилната машина и материали. Тази реалност е изненадала организации, които казват, че това прави проследяването изключително трудно.
През 2012 г. човек създаде 3D пластмасов пистолет, “Liberator .380”, и качи плановете онлайн. Той бе изтеглен повече от 100 000 пъти, преди федералните служители да блокират сайта му.
Сглобяването на пистолети у дома не е новост. Това може да се направи и законно, при условие, че оръжието, направено в дома, не се продава. Defensive Distributed вече продава части, които позволяват на потребителите да изграждат свои собствени огнестрелни оръжия, известни като “пистолети за призраци”, поради липсата на серийни номера.
“Законово производство на несериализирани пушки и пистолети в уюта и уединението на дома”, посочва описанието на един продукт.
Дейвид Чипман, който работи 25 години като агент в Бюрото за алкохол, тютюн, огнестрелни оръжия и експлозиви, каза за вицепремиера, че домашните оръжия, са станали популярни сред престъпниците.
“Сега престъпниците започнаха да използват тези оръжия като начин да се заобиколят правилата”, каза Чипман, който сега е съветник на групата за защита на оръжията Giffords. “Предполага се, че хората ще започнат да принтират оръжия, за да заобиколят законите”.
Принтерите, необходими за оръжията, могат да струват от $ 5 000 до $ 600 000, според Vice News.

Как да подобрим сигнала на мобилната мрежа на нашия смартфон

Няколко книги, които всеки графичен дизайнер трябва да прочете


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!