София, ул. Алабин №58

Сгъваемият Samsung „ще се появи скоро“

Samsung обяви смартфон, който може да се сгъне наполовина.
Това е изключителен форм фактор, който може един ден да ни позволи да носим телефони, които се побират в джобовете ни, но после могат да се разгънат и да имат големината на таблет, например.
Телефонът, който все още няма окончателно име или дизайн, използва нова технология на дисплея, която Samsung нарича Flex Infinity Display.
Сгъваемият телефон най-накрая бе разкрит по време на конференцията за разработчици на Samsung 2018 Opening Keynote в сряда. Ръководителят на компанията, DJ Koh отдавна говори за този телефон.
Но Samsung няма да бъде единственият, който ще пусне сгъваем телефон.
В сряда Google заяви, че Android официално поддържа сгъваеми устройства. Докато Samsung ще бъде първят, който ще пусне подобен продукт, вероятно други компании скоро ще последват с подобни продукти.
„Можете да мислите за устройството като телефон и таблет“, каза заместник-председателят на инженерния отдел на Google Android Дейв Бърк по време на срещата на върха на Android Dev в сряда.  „Можете просто да разгънете устройството, за да имате по-голям екран с размер на таблет. Когато разгъвате, приложението безпроблемно се прехвърля към по-големия екран, без да изпускате ритъма.“
Бърк от Google заяви, че телефонът на Samsung ще се появи в началото следващата година. Samsung, от своя страна, каза, че устройството „ще се появи скоро“.

Британец успя да събере творчеството на Шекспир в един туийт
Ето защо Appleще забави производството на Iphone XR


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!