София, ул. Алабин №58

Сгъваемият телефон на Samsung определен като провал

Както се очакваше, Samsung показа прототип на сгъваем дисплей. Сгънат – той е смартфон. Разгънат – таблет.
Интересно е, че прототипът е бил на сцената за около 45 секунди и е бил съзнателно подсветлен. Може да се каже, че „прикриха елементите на дизайна“ – както подчертаха големите медии.
Можете да видите дизайна тук.

Но да помислим над това. Защо искаме голям екран?
Ако става въпрос за медии, като повечето хора, смятаме, че почти всички медии са широкоекранни, хоризонтални (YouTube и Netflix) или вертикални (Instagram и Facebook). Можете лесно да превключвате между тези изгледи по желание. Сега помислете, че поради основната геометрия, „големият“ екран в това устройство вероятно няма да може да покаже, че медиите, ако има такива, са по-големи от екрана отпред!
Това е като да поставите два високи екрана един до друг. О, и вероятно около три четвърти от дебелината и половин килограм тегло.

Съществуват и креативни начини за използване на екрана: лявата и дясната половина са различни приложения.
От друга страна „предният“ дисплей би могъл да си взаимодейства или да подобри вторичен (или първичен?) дисплей, който никога няма да бъде видим едновременно. Вероятно ще използвате един или друг в даден момент, което означава, че буквално не можете да ангажирате цялата способност на устройството.
Всичко е разочароващо не само защото устройството не е готино, но и защото може би неизбежният провал на телефона ще охлади амбицията на индустрията по отношение на уникални устройства като това.Хората искат страхотни нови неща. Но те също искат да имат смисъл.
Тази технология се развива и се надяваме през следващите няколко години да стане факт.

Сгъваемият Samsung „ще се появи скоро“
Британец успя да събере цялото творчество на Шекспир в един туийт


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!