София, ул. Алабин №58

Шеги/вицове за програмисти

Програмистите са известни с тънкия си хумор, който малцина могат да разберат. Решихме да направим компилация с шеги/вицове, за да зарадваме всички програмисти:

№1:

Мениджър, машинен инженер и софтуерен анализатор се возят в кола, връщайки се от конвенция по хълмист път. Изведнъж, когато се изкачват на поредния хълм, спирачките на колата отказват и те се устремяват неконтролируемо надолу по склона. Успяват да спрат в канавка. Всеки излиза от колата, за да прецени щетите.
Мениджърът казва: „Нека да създадем група, за да си сътрудничим за идеите как да разрешим този проблем“.
Механичният инженер предлага: „Трябва да разглобим колата и да анализираме всяка част, за да установим коя е проблемната.“
Софтуерният анализатор казва: „Нека да избутаме нагоре по хълма и да видим дали ще го направи отново.“

№3:

Въпрос: Колко програмиста са нужни за завъртането на крушка?

Отговор: Николко. Това е хардуерен проблем.

№3:

Определение, програмист: Организъм, който превръща кофеин и пица в софтуер.

№4:

Разработчиците на софтуер решават проблеми. Ако няма никакви проблеми, те ще създадат свои собствени. Това е пристрастяване.

№5

Оптимистът казва: „Чашата е наполовина пълна.“
Песимистът казва: „Чашата е наполовина празна.“
Програмистът казва: „Стъклото е два пъти повече от необходимото.“

№6

Дефиниция за алгоритъм: Термин, използван от програмистите, когато не искат да обясняват какво са направили.

№7

„Бих искал да направя света по-добро място, но те няма да ми дадат изходния код …“

№8

Знаете ли защо програмистът поставя пълна и празна чаша на нощното шкафче, преди да заспи? Пълна, в случай, че е жаден, и празна, в случай че не е.

№9
Java и C си разказват вицове. Ред е на С, така че тя пише нещо на стената, сочи към него и казва: „Имаш ли препратка?“ Но Java нямаше.

Международна компютърна академия IT STEP предлага 2,5-годишно обучение по програмиране и разработване на софтуер. Ако и вие сте ентусиаст и искате да научите повече за програмирането и да разработвате свои собствени игри и приложения, заповядайте при нас. Запишете се на безплатна консултация, за да разберете повече или ни посветете в София, на бул. Александър Стамболийски 55.

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!