София, ул. Алабин №58

Що е то Tynker?

Що е то Tynker?Ако вашето дете показва силен интерес в играенето на игри, то вероятно ще му бъде още по-интересно да ги създава.  

Tynker е образователна платформа за програмиране, чиято цел е да обучава децата как да правят игри и програми. Вместо да въвеждат изходния код, те визуално плъзгат блокове от кодове и ги сглобяват. Визуалният дизайн и принципите се основават на свободния Scratch, точно като Hopscotch и Snap!. За разлика от Scratch, Tynker не се основава на собствени Adobe Flash, а HTML5 и JavaScript и може да се използва в браузъра без приставки, както и на таблети и смартфони.

Какво цели Tynker?

Мисията на Tynker е да създаде забавна и ангажираща платформа, в която децата не само да се учат да програмират, но също така имат възможност да бъдат креативни и да творят, използвайки код. 

Когато децата скачат направо в традиционен програмен език като Python или Javascript, те се отегчават и обезкуражават. Tynker премахва синтаксиса и предоставя вълнуващи дейности, така че децата да могат да научат програмните концепции, от които се нуждаят, за да кодират на който и да е език, без да изпитват неудовлетвореност. С курсовете и дейностите на Tynker децата се забавляват докато се учат, затова остават ангажирани и продължават да се учат и да създават.

Колко струва Tynker?

Програмата донякъде е безплатна, но компанията предлага и редица наистина готини “модули”, наречени Coding Adventures, които можете да закупите и които “предоставят неповторимо изживяване”. Модулите са налични за три нива на квалификация (начинаещи, междинни, усъвършенствани), така че уменията, които придобивате в по-ранните модули, важат за по-късните. Всеки модул осигурява инструкции за програмиране на пълна игра и много от тези игри са доста напреднали в геймплея си. В момента има девет от тези кодиращи приключения на разположение за $ 50 всяка. Но с това можете да правите невероятен списък от дейности, които не включват само програмитане на игри.

Предимства на Tynker

Абстрактните концепции за математиката могат да бъдат предизвикателство за много деца. Родители, учители и специалисти по технологии използват Tynker, за да помогнат на децата да визуализират абстрактните математически концепции.

Tynker предоставя на децата конкретен пример за силата на десетичната запетая. Когато изучаваме десетични знаци по математика, децата не разбират какво е приложението им. Когато видят как десетичният блок от код може да повлияе на обектите на екрана, това увеличава разбирането десетократно.

Децата изследват реалните приложения на математическите концепции

Създаването на космически кораби или спасяването на кученцата с Tynker е чудесен начин детето да види прилагането на математически стратегии. Децата развиват по-силни математически умения, когато прилагат концепции в контекста на реалния свят. Компютърното мислене, свързано с компютърното програмиране, включва логика, организиране и анализиране на данни и раздробяване на проблеми на по-малки части за по-лесното им преодоляване. Голяма част от това се изисква и при решаване на математически проблеми

Кодирането учи уменията за решаване на проблеми

Програмирането е истински начин за преподаване на математическо мислене. Когато учениците създават или дебъгват програма, те практикуват решаване на проблеми. Учителите по математика установяват, че началните уроци на Tynker са чудесен начин да преподават и идентификацията на шаблони.

В нашата Малка компютърна академия и вашето дете може да учи и да се забавлява. Дайте шанс на детето да се научи на математика, креативност и способност за решаване на проблеми. 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!