София, ул. Алабин №58

Съоснователят на Apple Стив Возняк казва, че бумът около блокчейн сигнализира за балон

Съучредителят на Apple и известният биткойн бик Стив Возняк каза, че бумът около блокчейн е подобен на онова, на което всички станахме свидетели в епохата на дотком, когато компаниите бързо се издигнаха.
„Това беше балон и аз мисля, че така ще стане и с блокчейна“ – каза Возняк във вторник на сцената на конференцията NEX technology в Ню Йорк.
Голяма част от компаниите, обещаващи да променят живота чрез интернет, бързо се сринаха, поясни Возняк.
Въпреки това, той каза, че блокчейн технологията има реален потенциал за внедряване, тъй като е „децентрализирана и напълно надеждна“. Но подобно на интернет, може да отнеме повече време от очакваното.
Биткойн е първата блокчейн верига, но технологията има безброй други приложения оттогава. Той записва транзакции на публична разпределена книга, която се застъпва за по-бърза и по-сигурна мрежа и казва, че се отървава от нуждата от трета страна в много случаи.

Возняк подчерта, че Етериум има потенциала да преживее заради способността на програмистите да изграждат свои собствени проекти. Етериум е името на фондацията, създала цифровия етер, който за пръв път стартира като усилие за набиране на средства за разработване на платформата. Фирми като Microsoft и Дж. П. Морган разработват приложения за блокчейн с Етериум.
Биткойн, който Возняк е нарекъл цифрово злато, е намалял с повече от 50% тази година, но все още е „феномен“, каза той.
Возняк основава Apple със Стив Джобс през 1976 г. и е зад старта на първите персонални компютри на компанията. Той продаде само един биткойн миналата година, когато активът се покачи до нива от близо 20 000 долара.
„Стойността на биткойн внезапно падна надолу, после се качи до небето“, каза той. „Изплаших се и продадох всичко, освен един биткойн“.

Опасността, която дебне зад криптовалутите

Нова хакерска атака над криптовалути


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!