София, ул. Алабин №58

Споделяне на Wi-fi връзка без парола? Лесно е

Вероятно сте имали случаи, когато не желаете да споделяте паролата на вашия Wi-fi, но трябва да го направите, заради някой гост. Ако наистина не желаете да го правите, то тук е перфектното решение за вас.

Този метод е полезен само, когато другият използва Android, iOS или друго устройство, което може да чете QR кодове.

Работата ни е да създадем QR код с подробности като име на Wi-Fi мрежа, парола, тип кодиране и т.н., така че сканирането на кода би било достатъчно, за да се получи връзка.

Можете да използвате онлайн генератора на QR кодове, като QR Zilla и ZXing. Но също така можете да използвате и някой от генераторите на QR кодове (при условие, че ви позволява да създадете QR код за Wi-Fi връзки).

Използвайте някой от генераторите на QR кода и започнете със създаването на QR код. Посочете всички детайли, които се изискват – това включва подробности като име на мрежата, парола, SSID, тип кодиране и т.н.

След като направите попълването на данните, просто кликнете върху бутона Generate, за да получите кода.

Сега, когато ви помолят за парола за вашия интернет, просто помолете гостът да сканира конкретния QR код. Това устройство ще бъде свързано към вашата Wi-Fi мрежа.

Ако се чудите как да изключите устройството, просто изключете маршрутизатора си за няколко минути и това е всичко. Ако това устройство се нуждае отново от връзката, трябва да сканира отново QR кода.

Свързани публикации: Как да използвате своя лаптоп като Wi-fi hotspot

5 начина да накарате своя Wi-fi рутер да работи по-бързо


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!