София, ул. Алабин №58

Съвети за начинаещи графични дизайнери

Графичното проектиране е неустоимо за начинаещите, които нямат опит. Те обаче не трябва да очакват да станат експерт-дизайнери в рамките на един месец. Обикновено да станеш добър изисква извървяването на дълъг път, обсипан от съвети от опитни графични дизайнери и дългогодишни стажове в рекламни компании. Едва тогава ще сте развили напълно уменията, от които се нуждаете. Тук сме откроили 8 съвета за начинаещи графични дизайнери:

1. Изберайте правилните шрифтове:


Задължителна в дизайна е четливостта. Уверете се, че не ограничавате дизайна си само до един шрифт. Опитайте се да експериментирате с различни шрифтове и се придържайте към уникалния им стил за текущия проект. Разгледайте различни възможности, вместо да използвате шрифтовете, които са в пакета с различните програми.

2. Използвайте ярки цветове:


За да привлечете вниманието на зрителя с един поглед, можете да използвате ярки цветове, особено когато размерът на текста ви е кратък и искате да направите силно въздействие. Висококонтрастните комбинации като бяло или черно, червено и черно, заедно с оживените цветове за фона, работят добре. Също така проверете съгласуваността на дизайна си и се опитайте да създадете идеално впечатление.

Хитринка: Можете да си помагате с онлайн инструмента Adobe Color CC, за да изберете приятна палитра за вашия дизайн.

3. Бялото пространство е силен коз:


Бяло пространство е ценно и показва съвършенство. Най-добрият пример е Apple. Изберете висококачествен шрифт и след това го центрирайте, а останалата част от пространството оставете бяло.

4. Изберайте съвместими изображения:


Уверете се, че качеството на изображенията остава запазено в дизайна. Качеството, рамката, стилът, пропорциите и осветяването на тези елементи трябва да останат постоянни през целия ви дизайн. Графиките, диаграмите, изображенията и илюстрациите, които използвате, трябва да добавят характер на вашия проект.

Хитринка: Опитайте се да разгледате Couponobox.com, за да спестите пари за инструменти и приложения за графичен дизайн.

5. Използвайте стилове на знаци и абзаци:


Изберете внимателно заглавието и прилагайте неговия стил. Заглавията са донякъде в отделни позиции, заедно с различни размери на шрифта или височини на линиите. Инструменти като InDesign и Photoshop съдържат фиксирани инструменти, с които да се уверите, че вашите знаци и абзаци имат идеална стабилност. Такива инструменти със сигурност могат да ви спестят време от непрекъснато превъртане между страниците.

6. Използвайте курсива внимателно:


Трябва също да използвате курсив, за да постигнете превъзходен ефект. Той трябва да се използва внимателно и само в малки изречения. Избягвайте го за дълги такива, тъй като те могат да дебалансират вашия проект.

7. Поддържайте баланса в страницата:

 

Ако искате да станете добър графичен дизайнер, трябва да учите за симетрия и баланс. Уверете се, че има баланс между различните елементи. Проектът, върху който работите, трябва да бъде равномерно „натоварен“ от всички страни.

8. Линии за стил и въздействие:


Използването на разделителни линии може да ви донесе много предимства. Използването на къса линия под заглавието и над него ще направи работата ви забележима.
Искате ли да учите графичен дизайн и да се запознаете на професионално ниво с фундаментите на рисунъка, композициите и правилното използване на цветовете? Тогава заповядайте в Международна компютърна академия IT STEP, за да ви обясним повече за нашето обучение. Запишете се за безплатна консултация още сега!


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!