София, ул. Алабин №58

Съвети за не-дизайнери (част 1)

Хубавото на графичния дизайн е, че ако планирате създаването на изображения за публикации в блогове, социални медии или онлайн реклами, нямате нужда от диплома по графичен дизайн. Трябва само да обгърнете някои добри практики. И тук идваме на помощ, за да обърнем внимание на някои особено важни, които ще направят работата ви по-добра.

В този пост сме събрали няколко особено важни момента, които не-дизайнери трябва да знаят. Ако ги следвате, ще бъдете на път да създавате страхотни творби за онлайн пространството.

Започнете с голяма цветна палитра

Някога забелязали ли сте, че най-добрите дизайни работят с красиви цветове? Това не е случайно. Изборът на страхотна цветова палитра е един от златните ключове за страхотен дизайн.

Преди да се сблъскате с мисълта да изберете свои собствени цветове, не е нужно. Използването на сайт като ColorLovers ще ви даде достъп до милиони красиви цветови палитри. Просто намерете хекс код, който ви харесва, и го използвайте в своя дизайн.

Не използвайте един и същ шрифт 

В идеалния случай вие искате да се ограничите до 1 или 2 шрифта. Това ви предпазва от притеснения за комбинации. Ако искате да използвате няколко шрифта, използвайте един за заглавието и друг за подзаглавието.

Правете си swipe file

“Swipe file” се отнася до копия, които запаметявате в компютъра си, защото са добри. Вземете тези добри примери и ги съхранявайте някъде в компютъра.

Ако търсите реклами във Facebook, може да искате да разгледате AdEspresso Facebook Ad Gallery.

Не се страхувайте да оставяте „въздух“ в дизайните си

„Въздух“ не в смисъл на разстояние. По-скоро не се страхувайте да оставите празно, бяло пространство във вашия дизайн. Понякога, както се казва, less is more.

Това може да е малката хитринка от ваша страна. Можете да използвате тази проста концепция, за да надминете дори “експертните” дизайнери.

Ако искате да използвате бяло пространство, погледнете всяко маркетингово изображение, създадено от Apple.

Подравнете обектите си

Това помага да се запазят дизайнерските елементи в представителен ред, независимо от различните им размери. Правилното подравняване е лесен начин да дадете на вашите изображения изтънчен и професионален външен вид.

При плъзгане на елементи в Snappa автоматично ще се появят линии, което ще направи супер лесно да подреждате обекти.

Използвайте икони, за да поддържате съобщението си

Иконите са като черен пипер. А иконите ще добавят допълнителен подправка към вашия дизайн, гарантирайки, че той пасва страхотно.

Трябва да се научите да използвате иконите за изпъкване на съдържанието на нашите публикации в блог. И ако искате да се поучите от майсторите, разгледайте блога на Helpdesk за повече вдъхновение.

Вижте как премина събитието Adobe Premiere Pro с Никола Динев

Adobe Illustrator vs. Adobe Indesign

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!