София, ул. Алабин №58

Тези новопоявили се предприемачи искат да управляват живота ви

Новопоявилите се компании в нововъзникващите пазари се насочват към нова територия.
Компании като “Grab” и “GoJek” в Югоизточна Азия и “Careem” в Близкия изток предприемат агресивни стъпки в области, които са далеч отвъд транспорта и се надяват да направят потребителите и бизнеса зависими от приложенията си.
“Careem иска да ви предостави платформа, която да задоволи ежедневните Ви нужди “, каза в интервю за CNNMoney изпълнителният директор на “Mudassir Sheikha”.
Неговата компания току-що стартира услуги за доставка на храна в Дубай, Саудитска Арабия и Катар и ще разшири платежните си услуги през следващите месеци. Sheikha каза, че Careem има около 25 милиона регистрирани потребители, твърдейки, че е най-голямата платформа за интернет услуги в Близкия изток по ангажираност. 

Повечето хора в 14-те страни, в които работи Careem, нямат кредитни карти и само малка част от транзакциите се извършват онлайн.
Но това започва да се променя. Фирмата за пазарни проучвания Research and Markets прогнозира, че онлайн пазаруването в Близкия изток ще се удвои до 2020 г.
Базираната в Дубай компания Careem иска това. Sheikh се надява, че фирмите ще добавят услугите си към приложението на Careem и потребителите ще плащат за тях с помощта на Careem Wallet.
Тъй като много местни обекти в Близкия изток нямат улични адреси, Careem разработи собствена система за картографиране върху Google Maps, за да улесни ориентацията.
Компанията също така създаде платформа за съобщения, която може да изпраща известия до потребителите във всички държави, в които тя работи, което е отнело години за реализирането, поради сложните правила за съобщения във всяка страна.
Отварянето на платформата на Careem, така че другите да имат достъп до тези услуги, биха били безценни за компании, които искат да завладеят бизнеса си онлайн, според Sheikha.

Плановете за разширяване на Careem са подобни на целта на Grab да се превърне в “superapp”.
Grab, която наскоро направи заявления за закупуването на Uber в осем страни от Югоизточна Азия, вече предлага мобилни плащания и услуги за доставка на храна.
Тази седмица компанията обяви, че открива своето приложение за външни разработчици и добавя доставки за хранителни стоки в своя пакет от услуги. Новото приложение ще включва newsfeed и например ревюта на ресторанти, късометражни филми и игри.

“Чрез едно приложение те могат да резервират своите транспортни услуги, да си набавят храна, да планират доставка на хранителни стоки, да разберат финансовите си средства и т.н.”, каза съоснователят Тун Хой Линг на технологичната конференция в Хонг Конг тази седмица.

Apple инвестира във възобновяема енергия в Китай

Google и Facebook могат да бъдат засегнати от търговската война между САЩ и Китай


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!