София, ул. Алабин №58

Топ умения, които ще ви направят по-ценен кадър

Excel

Десетки са професиите, които изискват софтуерни умения за електронни таблици и текстообработка. И въпреки това толкова много хора не дават шанс на една от най-улесняващите живота програми. Сещате ли се за коя става дума? За Excel, разбира се. Има някаква блуждаеща стигма около него, която трябва да разсеем.
Лошата новина е, че „технологичната неграмотност и технофобията, вече не е устойчива възможност за съвременния работник.“
Добрата новина? Е, всъщност има много добри новини. Продължете да четете и ще научите защо трябва да добавите Excel към вашето професионално резюме.

Excel не е само за създаване на таблици

Когато сте били в училище, може би сте използвали Excel, за да слеете няколко таблици или две клетки заедно. Въпреки това, Excel е много по-сложен от този. Например, знаехте ли, че програмата може да прави следните неща:

  • Организира данните по лесен за навигация начин;
  • Прави основни и сложни математически функции;
  • Превръща купчините данни в полезни графики и диаграми;
  • Анализира данните и прави прогнози;
  • Създава и редактира пикселизирани изображения

Програмата може да прави много повече, отколкото вероятно сте осъзнали. Тя решава проблеми по организиран начин, а тази промяна в перспектива ще ви позволи да мислите по-критично за това как Excel може да ви помогне.

Excel ви помага да работите ефективно

В допълнение към организирането на данни, множеството програми и функции на Excel имат за цел да ви спестят време. Вместо да добавите сами 127 колони на месечните разходи, например, Excel прави сметката за вас и вие знаете, че е вярна.
С помощта на Excel ще си спестите тонове на време във вашата работа и / или в личния си живот, и това е гарантирано.

Excel дава шанс за по-висока заплата

Знаете ли, че ноу-хау в Excel може незабавно да увеличи перспективите за работа, както и началната ви заплата? Excel е умение, което всеки мениджър осъзнава като критично нужно. Това е красотата на познаването на такава универсална компютърна програма: Тя ви дава възможности!

Excel ще ви направи по-ценен кадър

Инвестиционните банкери и счетоводители не са единствените, които разчитат на Excel: учители, собственици на фирми, графични дизайнери и много други хора прибягват към програмата за помощ. Независимо от това, което правите в офиса, има шансове да има някакъв начин Excel да ви помага да свършите работата си по-добре.
Например, има ли по-добър начин да организирате данни? Нуждаете ли се от място, където да нахвърляте всичките си идеи? Могат ли графиките да систематизират тези идеи?
Никога не знаеш кога Excel може да се окаже златен шанс за повишение. Кой не иска златната звезда?
И затова трябва да научите Excel
Отначало Excel може да изглежда смущаваща, но като започнем да използваме програмата за основни задачи в живота си, ще получите по-добро усещане за това как работи и как всичко, което правите, може да стане по-лесно.

Ефективно писане на мейли

Електронната поща отдавна е основен инструмент за бизнес комуникации, но проучването на Sendmail, Inc. установява, че тази наглед проста дейност предизвиква напрежение, объркване или други негативни последствия за 64% от работещите професионалисти.

Бъдете кратки и ясни
Имейлите трябва да са ясни и кратки. Дръжте изреченията си кратки и почти сигурно те ще бъдат и ясни. Структурата на електронната поща трябва да бъде директен и информативен и трябва да съдържа цялата полезна информация.

Проверете тона
Когато се срещаме лице в лице, ние използваме езика на тялото на другия човек – тон и изражения на лицето, за да преценят как се чувстват. Имейлите ни лишават от тази същественоважна информация и това означава, че няма как да знаем кога хората не са разбрали нашите послания.
Вашият избор на думи, дължина на изречения, пунктуация и главни букви лесно могат да бъдат погрешно интерпретирани. 

Искате ли да научите как да използвате Excel ефективно и то само в рамките на няколко седмици? Тогава следете нашия сайт за повече информация за предстоящия ни курс по Excel!


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!