София, ул. Алабин №58

Вашият Gmail акаунт е хакнат? Ето как да възстановите акаунта си

Имейл услугата на Google Gmail е една от най-широко използваните имейл услуги в световен мащаб. Потребителската база над милиарда също го прави любим за хакерите.

Така че, ако срещнете някаква подозрителна дейност в профила си в Gmail, има вероятност някой да е проникнал в него. Ето какво трябва да направите, за да изтеглите профила си, както и да го направите по-сигурен.

 1. Отидете на страницата за възстановяване на профила;
 2. Ако не можете да си спомните паролата си, щракнете върху Try different question;
 3. Използвайте имейла или телефонния си номер за възстановяване;
 4. Gmail ще изпрати код за възстановяване, за да докаже собствеността на профила ви на телефонен номер/имейл.
 5. Като алтернатива може да отговорите и на въпроса си за сигурност, който би бил избран в момента на създаване на този профилa;
 6. След като получите кода за възстановяване, въведете го в Gmail, и Google ще ви помоли да промените паролата си;
 7. Gmail ще ви преведе през проверката за сигурност, след като сте извършили всички процедури. Уверете се, че сте проверили и променили информацията за сигурността си.

Всяка хакерска активност в профила ви в Gmail може да рефлектира и върху другите ви профили в Google Неупълномощената дейност по плащанията, непозната дейност в Google Play или YouTube, могат да бъдат голям проблем, ако някой използва профила ви в Google без ваше знание.

Изпълнете следните стъпки, за да защитите профила си в Google:

 1. Следвайте инструкциите в “Security checkup”. Това е услугата на Google, която помага на потребителите да се уверят, че профилите им в Google са безопасни, като проверяват свързаните приложения, устройства, разрешения за профила и т.н., което може да доведе до компрометиране на профила ви.
 2. Незабавно променете паролата на профила си в Google, ако още не сте го направили;
 3. Променете паролата на приложения и сайтове, където използвате същата парола, която сте използвали за профила си в Google;
 4. Променете паролата на приложенията и сайтовете, в които влизате с имейл адреса на профила си в Google, както и на приложения и сайтове, за които сте запазили пароли в браузъра си Chrome;
 5. Уверете се, че вашият телефонен номер за възстановяване и имейл адрес е верен, за да бъдете информирани за подозрителната активност в профила.

Google пусна новата функция „nudge“

Как да активирате двете нови функции в Gmail


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!