София, ул. Алабин №58

Вдъхновяващи сайтове за графични дизайнери (част 1)

В интернет дизайнерите са създали цели общности, където могат да споделят най-новите идеи, художествени техники и интересни тенденции. Буквално съществува огромен свят от блогове, онлайн портфолиа и ръководства за проектиране, а ние се опитахме да идентифицираме най-влиятелните сайтове сред тях. В тази публикация изведохме 17 дизайнерски ресурси, които могат да ви помогнат да се вдъхновите всеки път, когато срещнете препятствие за креативността си.

BOOOOOOOM

Основана от канадския художник Джеф Хамада, този невероятен художествен блог е един от най-популярните в интернет днес. Той разполага с работата на нови и иновативни съвременни дизайнери, излагайки я на много по-голяма аудитория чрез социални медии и “таен клуб за електронна поща”.
Разгледайте най-новите открития на Хамада и пратете своята творба тук.

Its Nice That

Този сайт, базиран в Лондон, споделя актуалните новини в света на онлайн изкуството, както и задълбочени характеристики за новите изпълнители и дизайнери. С фокус върху цифровата индустрия и нестандартните кампании, това е чудесно място да научите за най-новите творчески тенденции. Има и удобен съвет за работа за дизайнери, които се нуждаят от повече работа.
Кликнете тук, за да прочетете днешните дизайнерски новини и да видите кои кампании си проправят път.

Design Sponge

Фокусиран върху интериорния дизайн и вдъхновяващите хора, този сайт търси красотата в ежедневието. От великолепни цветни ръководства до разумни бизнес съвети, Design Sponge попива най-доброто от уеб пространството и я представя в елегантно.
Посетете уебсайта, за да се вдъхновите от някои книги за дизайн
, вкусни рецепти и идеи от различно естество.

NOTCOT

Част от голяма мрежа от сайтове, NOTCOT споделя неконвенционален дизайн и концепции за изкуство, които определено ще ви измъкнат от недостиг на вдъхновение. Докато сайтът е фокусиран най-вече върху дизайна и опаковката на продуктите, той се ангажира да намери вдъхновение и под други форми.
Вижте най-новите дизайнерски постове тук и какви игриви идеи се формират по целия свят.

Juxtapoz

Цифровият вариант на списанието Juxtapoz е пълен с вдъхновяващи street изкуства, живопис, фотография и др. Има дори и видео канал, наречен Jux TV, който се фокусира върху възникващи артисти, премиери на галерии и музикални видеоклипове.
Посетете уебсайта и вижте какво вдъхва умовете в съвременния свят на изкуството, независимо дали се случва на улицата или в прекрасно шоу.

Dribble

Подобно на Behance, Dribbble е общност за онлайн проектиране, споделяне, популяризиране и откриване на нова работа. С юзърфрендли интерфейса и младежкия чар, платформата има разкошен вайб, така че е подходящо за новото поколение графични дизайнери.
Вижте най-новите допълнения към платформата Dribbble и качете личното си портфолио тук.

Hi-Fructose

Подобно на Booooooom, онлайн версията на списанието Hi-Fructose Magazine е посветена на споделянето на работата от изгряващи дизайнери, особено в света на изобразителното изкуство. Макар че повечето от постовете се съсредоточават върху съвременните техники и картини, сайтът не се противопоставя на споделянето на случаен скулптур или късометражен филм.
Посетете уебсайта, за да научите кои съвременни художници омаловажават настоящите тенденции.

Търсите компютърна академия, където да изучавате графичен дизайн? Международна компютърна академия IT STEP е мястото! Запишете се в нашето 2,5 годишно обучение и стартирайте успешна кариера в бранша с лекота. За повече информация можете да се запишете за безплатна консултация.

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!