София, ул. Алабин №58

Вдъхновяващи сайтове за графични дизайнери (част 2)

FFFFOUND!

Този японски сайт позволява на потребителите да споделят забележителни изображения и анимации. С дизайна на barebones, който поставя фокуса единствено върху съдържанието, той е невероятен ресурс за дизайнерите и артистите, които търсят нова перспектива. Когато кликнете върху изображение, ще видите много препоръки за подобна работа, така че това е “заешка дупка” на творчеството.
Разгледайте уебсайта, за да видите кои невероятни снимки се споделят днес.

Designinspiration

Подобно на Pinterest за дизайнери, Designinspiration позволява на потребителите да създадат профил и да споделят творческа работа с общността. За да организирате отметките си, е лесно да създавате колекции въз основа на стил, цвят или друг критерии. Можете също така да търсите по цвят, което е много полезно при набиране на вдъхновение за даден проект.
Присъединете се към общността на Designinspiration и започнете да запазвате любимите си идеи за дизайн тук.

Swissmiss

Воден от швейцарската дизайнерка Тина Рот Айзенберг, този блог се фокусира върху иновативни и умни дизайнерски идеи, обикновено под формата на физически обекти. Независимо дали става въпрос за студен бюфет, сладко бижу или романтичен подарък, Айзенберг намира някои от най-великолепните дизайни в интернет.
Разгледайте уебсайта, за да видите кои продукти, котировки и художествени кампании я вдъхновяват напоследък.

Pitch Design Union

Дизайнерът Марго Харингтън създава “Pitch Design Union” като платформа за собствената си творческа работа, но тя също го използва, за да споделя проницателен коментар за света на дизайна, както и настоящите си вдъхновения.
Следвайте дизайнерското пътуване на Марго в блога на Pitch Design Union.

Inspiration Grid

Тази дигитална витрина хвърля светлина върху най-талантливите дизайнери, илюстратори и фотографи. С равен акцент върху изобразителното изкуство и дизайнa на продукта, редакторите на сайта търсят вдъхновение във всяко творческо поле.
Вижте какви фантастични, забавни и футуристични творения има в уебсайта на Inspiration Grid.

Abduzeedo

Тази глобална общност споделя любимите си статии за дизайна, фотографията, цифровите интерфейси и архитектурата. Има и набор от полезни уроци за Photoshop, цифрова илюстрация и UX дизайн, които са безплатни за всеки.
Разгледайте ежедневното дизайнерско вдъхновение на Abduzeedo и изтеглете безплатния wallpaper на седмицата от възходящите артисти.

How Design

Този огромен ресурс е посветен на образованието по дизайн с много уроци, ръководства за кариера и бизнес съвети. Разберете кои дизайнерски фирми си заслужават и научете как да продавате себе си, за да получите тези работни места.
Посетете уеб сайта на проекта “How design” за най-новите дизайнерски новини, статии и публикации за работа.

Little Big Details

Този забавен блог се фокусира върху дигиталния процъфтяващ дизайн, който помага за създаването на страхотни продукти. Има толкова много дизайнерски трикове в Apple OS X, Google Suite, Facebook и друг популярен софтуер. Вижте какви скрити функции се откриват в любимите ви приложения и след това ги използвайте като отправна точна за собствената си дизайнерска работа.
Вижте подробности тук.

FormFiftyFive

Собственост на общност от дизайнери, програмисти и художници, този елегантен сайт е пълен с интервюта и фотосесии от нови таланти. Всеки може да качи своето портфолио към сайта и винаги може да научи за нова творческа работа. Има и раздел за откриване на работни места и предстоящи събития в областта на дизайна.
Посетете уеб сайта на FFF, за да видите кои продуктови концепции, шрифтове и дизайнери получават напоследък екипа си.

The Design Blog

Собственост на графичния дизайнер Ена Баканович, този висококачествен блог непрекъснато се обновява с интересни дизайни на продукти, опаковки и концепции за марката. Тя обича да търси талантливи млади дизайнери и студиа, които тепърва процъфтяват.
Вижте сайта тук.

Търсите си обучение по графичен дизайн? Международна компютърна академия IT STEP е мястото за вас! Запишете се за безплатна консултация и разберете какво предлагаме.


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!