София, ул. Алабин №58

Вижте как премина събитието „Какво е да си дизайнер в компания като Coca-cola“

„Какво е да си дизайнер в компания като Coca-cola“ – това беше въпросът, до чиито отговор гостите достигнаха на безплатното събитие, организирано от Международна компютърна академия IT STEP вчера.

В рамките на около час гостите успяха да се докоснат до историята на единствения графичен дизайнер на компанията, като научиха какви са предимствата и предизвикателствата пред това да работиш за една от най-големите световни компании за безалкохолни напитки.

Как премина събитието?

В началото на презентацията гост-лекторът Валентина Нанчева запозна присъстващите със себе си и „повратната точка“ в своя живот – книгата на Кен Робинсън „Елементът“, която буквално „осветява“ пътя й към графичния дизайн.

Тя разказа за рутината си в Coca-cola Hellenic, като показа на гостите многобройни и разнообразни проекти, които е изработвала – рекламни материали като билбордове, листовки, етикети и промоционални материали. На тях гостите успяха не просто да видят нагледно в какво се състои работата й, но и да се потопят в някои от най-предизвикателните проекти на дизайнерката.

Валя подчерта дебело, че креативността не е единственото, което трябва да притежава графичният дизайнер в Coca-cola. Тя трябва да е последвана от редица „soft skills“, като гъвкавост, толерантност, отговорност при вземане на спешни решения, методичност, self, time management и много други.

Какъв е изводът?

За финал Валя сподели, че работата й е динамична, предизвикателна, в никакъв случай не е лесна, но я обожава.

В последните минути на събитието гостите задаваха личните си въпроси. Те варираха от това какви са били етапите, през които е преминала, за да бъде наета в Coca-cola, до това на какъв принцип се одобряват локалните проекти в компанията.

Искате да бъдете като Валентина и тайно мечтаете да станете част от екипа на голяма компания? Тогава е нужно да направите първата крачка към мечтата си. Международна компютърна академия предлага обучение по Компютърна графика и дизайн, което ще ви въоръжи с набора от умения, нужни, за да бъдете наистина добри дизайнери.

 

Линк към видео от събитието може да видите тук.


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!