София, ул. Алабин №58

Вижте как премина събитието „Моята компютърна игра“

По случай Деня на детето Международна компютърна академия IT STEP организира безплатно събитие, в което успя да научи децата стъпка по стъпка как да сътворяват свое мобилно приложение и истинска компютърна игра тип jump & run. 

Благодарение на нашите квалифицирани преподаватели и специализирания софтуер за програмиране за деца „Kodu“ и платформата Thuncable, всяко едно от децата успя да създаде нещо лично свое. 

Събитието протече на два етапа. В първия малчуганите се научиха как да създадат мобилно приложение с помощта на Thuncable – платформа за програмиране, адаптирана специално за деца.

Децата създадоха просто приложение, в което при натискане на различни по цвят бутони, екранът се оцветяваше в цвета на съотвения цвят.

Във втория етап всяко едно дете успя да се научи как да създаде своя собствена концепция за игра, свой утопичен рисуван свят и, разбира се, да вдъхне живот на свой герой.

Ентусиазмът на децата от събитието беше невъобразим и той пламна в очите на децата в края на събитието, когато си дадоха сметка какво всъщност успяха да създадат сами в рамките на близо 2 ч.

Нашето събитие беше доказателство, че създаването на игри е не по-малко забавно от тяхното играене.

Международна компютърна академия IT STEP е мястото където вашите деца не само ще научават нови и различни неща, свързани с IT сферата, но и ще се забавляват! 

Предлагаме за вашите деца специализирано обучение, наречено Малка компютърна академия, в която вашето дете ще се учи на тези и още много други умения. 
Можете да научите повече за Малката компютърна академия тук


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!