София, ул. Алабин №58

Вижте как технологиите навлизат в модната индустрия

За всички, освен най-елитните спортисти, купуването на спортни обувки може да бъде ужас: отивате в магазина, намирате нещо, което ви харесва, и пробвате. Ако не се чувствате съвсем комфортно, опитвате друга обувка.
Adidas вижда бъдеще, в което технологиите за улавяне на движения, софтуерът за анализ на данни и триизмерното принтиране намират пресечна точка в магазина, за да отговорят на вашите нужди. Единят крак е малко по-голям от другия? Няма проблем. Не се притеснявайте за това. Технологията ще осигури перфектната обувка.

Всички големи компании за обувки се стремят към това. Adidas ще покаже как ще се случи това, когато той донесе своя Speedfort Lab опит в Бруклин, Ню Йорк.
Центровете за научноизследователска дейност са доказателство за трикове и технологии, които Adidas може да използва за бързо и ефективно производство на персонализирани обувки, които пасват перфектно.
Посещението в Speedfactory Lab Experience започва с дизайнерите, които сканират краката ви, за да определят точната им дължина, ширина и позициониране. Камерите записват скорост и походка, докато сте на бягаща пътека. 
Всички тези данни се появяват на два екрана пред вас. Можете да откриете, че левият ви крак е малко по-дълъг и по-широк, което физиолозите наричат ​​”неутрален бегач”. Това означава, че краката ви се плъзгат леко навътре, след като се докоснат земята, равномерно разпределяйки теглото.
Да знаете тези специфики е от съществено значение за избора на подходяща обувка. Но Adidas иска да направи нещата една крачка напред и да използва тази информация, за да създаде перфектната обувка за минимално време. 

Закари Коонрод, старши дизайнер на фючърсния екип на Adidas, заяви, че лабораториите Speedfactory се модернизират и подобряват непрекъснато . “Ние сме три пъти по-бързи от гледна точка на привеждане на продукта от идея към пазар”, каза той.
Разбира се, технологията е чудесна, но има и своите недостатъци. Визията на бързите обувки по поръчка е страхотна, но това, което в действителност Adidas може да направи, е да създаде бързо само няколко елемента.

The Speedfactory използва 3D печатане, автоматизирано производство и други технологии за производство на обувки. Досега това означаваше разработване на маратонки, съобразени с нуждите на участниците в конкретни локации. Проектът започна през 2016 г. с обувка само за Германия. Компанията е проектирала продукти за бегачи в Лондон, Париж и Ню Йорк със своята линия AM4 (Adidas Made For). Обувки за бегачи в Токио и Шанхай са в процес на разработка.
Може да се чудите защо бегачите в различните градове се нуждаят от различни обувки? Е, Adidas откри, че бегачите в Big Apple са склонни да правят резки завои при по-висока скорост. Лекото изкривяване в горната част на обувката AM4NYC спомага за подобряването на стабилността и гъвкавостта при такива обстоятелства.

За по-нататъшното адаптиране на обувките, Adidas работи с въглероден диоксид Silicon Valley Carbon, за да подготви midsoles – може би най-важната част от обувката. Carbon използва производствен процес, наречен Digital Light Synthesis, който произвежда твърди еластомерни мембрани, които могат да надминат някои от най-добрите пени и гелове. В крайна сметка, Adidas планира да включи производствения процес на Carbon в Speedfactory, за да разшири производството и да предложи по-персонализирани продукти.

5 образователни компютърни игри за деца

Как да спрете Google да следи всичко, което правите онлайн


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!