София, ул. Алабин №58

Вижте какви функции ще отключи Screen time в iOS 12

Apple има нова функция за своите устройства, която ще излезе тази есен. Тя се нарича Screen Time и показва колко време прекарвате във всяко приложение, като ви дава по-голям контрол за това колко дълго използвате конкретни приложения.
Това може да е начин да се намали зависимостта от телефона.
Ето как работи Screem time в бета версия на iOS 12
Обърнете внимание, че тази версия на софтуера е много ранна и съществува само, за да може разработчиците да получат представа как ще взаимодействат с това, което правят. Окончателният вариант ще излезе чак есента, така че тези характеристики може да се променят. 

Спиране на приложенията преди лягане

Спирането на приложенията ще ви държи „далеч“ от приложения, които не искате да използвате през определени часове от деня. Това може да ви отърве от манията да разглеждате Facebook 2 часа преди лягане. Можете да зададете кога дадено приложение може да бъде изключено. Може да ограничите режима до телефонни разговори, съобщения и FaceTime по подразбиране.

Ограничаване на приложенията

Ограниченията на приложенията ще ви позволят да определяте колко дълго можете да използвате категории приложения като игри, развлечения и социални мрежи, например. Можете да го настроите така, че да използвате само определена категория приложения за определен период от време в определени дни. Може да го зададете да използвате приложения за социални мрежи само за един час всеки ден през почивните дни, например.

Винаги позволени приложения

Този раздел ще ви позволи да изберете приложения, които нямат ограничения и винаги са разрешени, дори и по време на „престой“. Ако винаги искате да имате достъп до Netflix – или може би винаги искате WhatsApp, дори посред нощ, можете да го добавите в този раздел. 

Съдържание и поверителност

Съдържанието и поверителността ще ви позволят да контролирате как да бъде използвано вашето устройство. Ако сте родител с малко дете, тази функция е за вас. Можете да предотвратите изтеглянето на приложения, изтриването на приложения, извършването на покупки в приложението без парола и тегленето на определени видове музика или видеоклипове (като например музика с експресни текстове или филми с рейтинг R). Той също така дава контрол върху споделянето на местоположението и други.

Screen time for family

Тази функция ще ви позволи от разстояние да контролирате екранното време на други устройства, като iPad и iPhone, които се използват от вашето семейство. Можете да попречите на децата си да използват определени приложения на телефоните си след определено време или да зададете ограниченията си за поверителност от вашето устройство.

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!