София, ул. Алабин №58

Вижте какво казват специалистите за биткойн балона

Инвестирането в биткойн не е за хора със слаби сърца, но в продължение на всеки двугодишен период притежателите на най-голямата криптовалута в света са били възнаградени, заяви в сряда Лу Кернер.
Кернер, чиято фирма за рисков капитал подкрепя това, което нарича „децентрализирана цифрова икономика“, има много по-дълъг инвестиционен хоризонт.

Какво се случи с Amazon през 2000 г.

Например, той каза на „Worldwide Exchange“:

„Ако се върнете към интернет балона, който много от нас виждат и в криптовалутите, Amazon – една от най-големите компании в историята на човечеството – спадна с 95% в продължение на две години през 90-те. „
През май 1997 г. Amazon се търгуваше за $ 18 на акция. Акциите се покачиха до повече от 300 долара на акция до декември 1998 г. и след пускането на балона на dot-com през март 2000 г., през 2001 г. Amazon се търгува за по-малко от $ 6 на акция.
Поглед доста напред във времето показва, че през септември 2018 г. Amazon става втората американска компания, която закръгли пазарната си стойност от над 1 трилион долара. (Apple беше първата месец преди това). Но след като достигна върховото си ниво от $ 2,050 на акция на 4 септември, Amazon загуби 27% през октомври и ноември.
Въпреки това, Кернер казва, че този вид колебливост не е нищо в сравнение с това, което дългогодишните инвеститори трябва да издържат. „Имаше един ден през 2013 г., когато акциите паднаха със 70% за една нощ.“

Пикове и спадове на биткойна

Биткойн се превърна във феномен през 2017 г., като през декември се повиши от около $ 3,600 до над $ 19,000. Но до февруари 2018 г. той падна под $ 7 000. След като се покачваше през по-голямата част от тази година, биткойнът се понижи с около 30 процента в седем сесии до около $ 4,100.
„Криптовалутите са слаби, защото повечето от тях нямат никаква основна ценност извън доверието“, каза Кернер. „Дори смятаме, че в крайна сметка ще замени златото.“
Кернер не е единственият крипто-инвеститор, който вярва, че биткойн ще се превърне в новото злато. Но има много скептицизъм сред много ветерани от Уолстрийт, включително шефът на Дж. Р. Морган Джейми Димон, който през септември 2017 г. нарече биткойна измама, само за да се отрече тези коментари малко три месеца по-късно.
Влагайки вярата си в бизнеса, Керн каза, че се присъединява към закона на Амара, създаден от професор Станфорд Рой Амара през 70-те години на миналия век. Според него въздействието на всички големи технологични промени е надценено в краткосрочен план и впоследствие е подценено в дългосрочен. 

Как се правят приложения за телефони?
IT STEP изпрати първия випуск на Малка компютърна академия


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!