София, ул. Алабин №58

Вижте къде 5G технологията започна да действа

къде 5G технологията да действа

5G връзката вече не е плод на научна фантастика. В някои краища на света вече могат да й се насладят – тя обещава свръхбързи скорости и ще даде възможност за наистина страхотна технология. Ето къде 5G технологията започна да действа.

Какви са преимуществата на технологията

Влизайки в мобилната 5G ера, американският мобилен оператор AT&T обяви през декември, че ще започне да продава 5G мрежа за достъп. Той може да предлага скорост до 400 мегабита в секунда, което е по-бързо от повечето домашни интернет връзки и е между 10 и 100 пъти по-бързо от 4G, в зависимост от условията на мрежата. Както знаем, 4G е най-бързата безжична технология, достъпна за повечето хора в момента.
Този 5G спот ще преобразува ефира на мрежата в Wi-Fi, което позволява на компютри, телефони и други устройства, свързани с интернет, да имат достъп до ултра-бързите 5G скорости на AT&T.
Verizon победи AT&T с удара по-рано тази година. Неговото 5G устройство работи като домашен рутер, който получава 5G сигнал на Verizon и го конвертира в Wi-Fi.
AT&T (компанията майка на CNN) има само 5G услуга в 12 града: Атланта, Шарлот, Далас, Хюстън, Индианаполис, Джаксънвил, Луисвил, Оклахома Сити, Ню Орлиънс, Роли, Сан Антонио и Уако.

Какви са недостатъците

Тези свръхвисоки честоти предлагат свръхвисоки скорости, но те пътуват много къси разстояния и не преминават добре в стените. Така AT&T трябваше да инсталира първоначалните си 5G радиостанции главно на покривите и уличните стълбовете. Това означава, че горещата точка ще получи 5G услуга в градските центрове, но не и в покрайнините. По-широк обхват 5G ще бъде включено следващата година.
Също така е достъпна само за избрани клиенти.
Verizon също предлага 5G услуга само в няколко града: Хюстън, Индианаполис, Лос Анджелис и Сакраменто.

Verizon планира да пусне на пазара базирана на стандарти 5G технология през следващата година. 5G мрежовите стандарти са важни, защото те ще позволят на всяко 5G устройство да работи само с всяка 5G мрежа, от която купувате услуга. Това пренебрегва къде сте закупили устройството или с каква безжична компания първоначално сте сключили договор.

Къде 5G технологията започна да действа освен в САЩ, ще видим скоро.
Вижте кои са 5-те книги, които Бил Гейтс препоръчва да прочетете през 2019 г.
5 играчки за развиване на STEM умения у вашето дете

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!