София, ул. Алабин №58

Whatsapp с нова функция – вижте коя е тя

Някога озовавали ли сте се в ситуация, в която нямате достъп до WhatsApp, но трябва да проведете важна дискусия? Е, ето някои добри новини, след като едно от най-популярните приложения е намерило решение на този проблем.

Whatsapp, собственост на Facebook, регистрира домейн www.wa.me, за да отвори чат, без да е нужен достъп до приложението. Според доклад за WAbeta Info, новият домейн е кратка връзка на api.whatsapp.com и може да се използва за бързо отваряне на чат в WhatsApp.

Ето как функционира домейнът:

За да се наслаждават на новата услуга, потребителите ще трябва да ъпгрейднат приложението си на версия 2.18.138 на Android. Актуализираната версия на Android успешно разпознава връзката wa.me: това означава, че чатът ще се отвори автоматично без да се използва браузъра.

Потребителите ще трябва да напишат https://wa.me/(функционалния номер) на човека, на когото искат да изпратят текста. Това автоматично ще ги насочи към чата с конкретния човек.

Всеки път, когато се използва wa.me или api.whatsapp.com, WhatsApp проверява дали той/тя се опитва да отвори чат със съществуващ потребител на WhatsApp. Ако се опитате да отворите чат с несъществуващ телефонен номер на WhatsApp, той ще ви известява.

WhatsApp също пусна албум за стикери за своите бета-потребители. Въпреки че все още не е достъпна, функцията ще позволи на потребителите да взаимодействат по различен начин на WhatsApp чрез нещо различно от емотиконите.

Whatsapp, Facebook и поверителността

Как да изпращаме големи и тежки файлове по e-mail


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!