София, ул. Алабин №58

Winamp се завръща!

Очарователно остарелият медиен плеър Winamp ще бъде преоктит като мобилно аудио приложение, което ще обедини цялата музика, подкасти и стрийминг услуги на едно място. Това е амбициозно завръщане, но фирмата казва, че все пак става дума за милионната глобална Winamp общност – и като доказателство оригиналното приложение за настолни компютри получава официална актуализация.
За тези, които не си спомнят: Winamp е MP3 плейър от началото на века, но премина през труден период, по време на собствеността на Aol и не успя да се противопостави на хората от нея през годините. Оригиналното приложение, последно актуализирано през 2013 г., все още работи, но се работи усилено, за да бъде актуализирано. Затова с удоволствие можем да потвърдим слуховете, че съществени актуализации са на път.
„Ще има изцяло нова версия следващата година“, каза Александър Сабонджан, главен изпълнителен директор на Radionomy – компанията, която купи Winamp (или това, което е останало от него) през 2014 г.
Winamp има около сто милиона потребители месечно, повечето от които са извън САЩ. Тази истинска, ангажирана потребителска база може да бъде мощен проводник към нов продукт.

Официалното издание трябва да излезе тази седмица (18-ти, за да бъдем точни) и няма да бъде съществено различно от това, което използвахме в продължение на години. Само корекции на грешки и съвместимост.
„Това, което виждам днес, е, че трябва да превключите от един плеър към друг, ако искате да слушате радиостанция и подкаст плейър, ако искате да слушате подкаст – това, за мен, не е оптимално или удобно „, обясни той. Всичко е аудио, и всичко това може да бъде изпълнявано от един плеър. Така че защо това да не сме ние?

10 причини да станете графичен дизайнер
Как премина събитието „Сравнение на заплатите във и извън IT“

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!