София, ул. Алабин №58

Хората, които не използват Facebook, се чувстват по-щастливи. Вижте защо!

Отдалечаването от социалната мрежа Facebook може да е полезно за вашето емоционално здраве, но това ще доведе до дезинформация по отношение на текущите събития – коментират специалисти.
Това заключи нов доклад на изследователи от университета в Ню Йорк и Станфордския университет, които разгледаха какво се е случило с хората, които деактивират своите акаунти. Изследователите платиха на доброволците по 102 долара, за да деактивират своя Facebook акаунт за 4 седмици.
Хората без Facebook съобщават, че са по-щастливи. Но проучването още установи, че субектите са по-малко осведомени политически и по-малко информирани за фактически новини след като са били извън Facebook за един месец.
Освен това хората казали, че имат около един час повече свободно време на ден без социалната мрежа. След като проучването приключи, мнозинството решиха да оставят неактивни профилите си във Facebook, а други продължават да използват социалната мрежа, но много по-малко.

Изследователите подчертават, че извличането на информация от тях не е с цел да се разобличи Facebook. Тяхната цел е просто да накарат хората да осъзнаят как използват социалните медии. В действителност проучването също установи, че Facebook „създава големи ползи за своите потребители“, включително като източник на забавление, начин да бъдат активизирани общностите и, разбира се, място за социализиране.
Говорител на Facebook заяви, че проучването е едно от многото по темата, но констатациите за ползите са „окуражаващи“.

Прехвърляне на 5GB за 5 секунди?
DXC Technology купува Luxoft

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!