София, ул. Алабин №58

YouTube ще въведе шест звезди за попълярност, за да образова децата за фалшиви новини

YouTube ще започне да добавя визуализации и връзки към новинарски видеоклипове и статии, за да се бори с фалшивите новини около събитията и ще въведе звезди за популярност на платформата, за да научи децата как да разпознават истинските новини от лъжливите.
В допълнение платформата ще започне да добавя текст от трети страни, включително Wikipedia и Encyclopaedia Britannica, по теми, по които съществува дезинформация. Примерни теми включват кацането на луната и бомбардировките в Оклахома Сити.
Усилията са част от 300-милионната новинарска инициатива на Google, обявена през март, която има за цел да помогне за борбата с фалшиви новини на платформите на компанията и да даде на потребителите повече възможности да печелят пари. Съобщението на компанията в понеделник обясни какво прави YouTube с неговата част от бюджета от 25 милиона долара.
Със средствата YouTube специално инвестира в три основни области. Създава работна група с новинарски организации, включително Vox Media, бразилския Jovem Pan и India Today, както и медийни експерти, които да направят продуктови препоръки и да подобрят новините в YouTube. Компанията ще осигури финансиране на 20 глобални пазара, за да им помогне за изграждане на видео възможности. Също така разширява своята подкрепа за новинарски организации.
YouTube също ще актуализира приложенията и началната си страница, за да подчертае важни новини. В разделите си “Top news” и “Breaking News” ще се показват видеоклипове от “авторитетни” новинарски източници, които са обекти, които YouTube е валидирала като част от неговите алгоритми. Той също така ще показва повече местни новини в приложението си YouTube TV.
В допълнение, компанията популяризира популярните ютубъри, включително Ингрид Нилсен, Марк Уотсън, Джон Грийн, ASAP Science, Destin Sandlin и Alonzo Lerone, за да научи тийнейджъри да разпознават фалшиви новини. Нилсен, Уотсън и Грийн ще работят с MediaWise – група, насочена към осигуряване на 1 милион тийнейджъри с дигитални литературни умения, за да помогне на по-младите зрители да разберат проблемите, свързани с медийната грамотност.
Например, Нилсен, който има 3,8 милиона абонати на YouTube, говори на срещата на Teen Vogue на 1 юни за начините на проверяване на онлайн новините. Каналът CrashCourse  има 7,1 милиона абонати и създаде серия, която разкрива конкретни проблеми като онлайн рекламата, собствеността върху медиите и медийното влияние. 

Модерните технологии и ролята им в образованието за деца

10 ползи от насърчаването на децата към съвременните технологии


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!