София, ул. Алабин №58

Как премина „Да си направим постер за детска стая“

Вчера (16.09.2018) се проведе събитието, организирано от Международна компютърна академия IT STEP, посветено на децата и тяхната способност да бъдат креативни и да творят.

Под съпровода на талантливия графичен дизайнер Валентина Нанчева децата успяха да създадат прекрасно украшение за своята детска стая, с което да се гордеят – истински постер на филмовата поредица Междузвездни войни.

Началото на срещата започна с леко раздвижване, за да могат децата да се събудят и да бъдат по-добре концентрирани.

След това ментора запозна децата с професионалния софтуер Photoshop и стъпка по стъпка ги напътстваше в изработването на постера.

В рамките на около час и половина малчуганите научиха как да използват „layers“ във Photoshop, как да добавят различни елементи и как да преобразуват изображенията с ефекти.

Децата – истински екзалтирани от дейността – бяха максимално съсредоточени и успяха почти интуитивно да се справят с поставената задача. 
Ето и няколко снимки от събитието:

Искате детето ви да се развива в областта на информационните технологии? На правилното място сте! Международна компютърна академия IT STEP предлага компютърну обучения за малчугани. Научете повече за Малка компютърна академия тук.

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!