София, ул. Алабин №58

Започна 9-седмичното WordPress обучение за хора в неравностойно положение

Вчера (27.11) стартира безплатно WordPress обучение за хора в неравностойно положение, организирано от Jamba и със съдействието на IT STEP. Над 15 души „с различни възможности“ взеха участие в курса, който в продължение на 9 седмици има за цел да даде фундаментални познания по създаването и управлението на личен уебсайт.

Целта на обучението е не само да научи ентусиастите как да боравят безпроблемно с платформата, но и как самостоятелно да създадат свой реален и функциониращ уебсайт в края на курса. Обучението подарява на участниците както практически знания, така и хостинг и домейн, с които сайтът им да достига до хората.

На занятието присъстваха хора от различни възрасти и професии, като най-малкият участник, взел участие в курса, беше момиче в 11 клас.

Сред участниците имаше графичен дизайнер на свободна практика, копирайтър и бъдещ финансист.
По време на първото занятие лекторът Алекс запозна гостите с основните платформи за разработка на сайт, обясни подробно кои са инструментите, които са нужни за тази цел, и направи обстойно въведение в HTML.

След това всички заедно обособиха различните „части“ на уебсайта – header, footer, mainbar и sidebar и написаха първия си HTML код.

Amazon пуска облачна платформа за тестване на роботи
Apple стартира програма за разработване на приложения за жени предприемачи


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!