София, ул. Алабин №58

Запознайте се с Goodr – компанията, използваща блокчейн технология за намаляване на разхищаването на храна

Американските потребители харчат 133 милиарда за храна всяка година.

Отпадъците от храни представляват 27% от депата и допринасят за емисиите на метан. Около $ 218 млрд. долара годишно се изразходват за производството, транспортирането и отстраняването на неизядена храна, според данни от Съвета за защита на природните ресурси.

Компания, наречена Goodr, се опитва да се бори срещу това – използвайки блокчейн технология.

От януари 2017 г. Goodr е помогнала на бизнеса и ресторантите в Атланта за това остатъците да бъдат изпратени до местните благотворителни организации, използвайки приложението на компанията. Основателят и главен изпълнителен директор Жасмин Кроу неотдавна съобщи, че фирмите могат да планират и проследяват доставките, както и да следят данни за вида хранителни отпадъци, които произвеждат – и как да ги намалят

Чрез приложението фирмите сигнализират, когато имат прекомерно много храна за доставка, и я опаковат, тъй като се изпращат на местни нестопански организации.

Компанията използва блокчейн, за да води счетоводна книга за клиентите си за това колко фирми от хранителната промишленост губят ресурси и къде губят тези пари. Данните, събрани от компанията, включват информация за това, коя храна се губи най-много, и въздействията й върху околната среда. С цялата тази информация Кроу се надява в глобален мащаб да намалее излишната храна.

“Нашата надежда определено е като повечето социални компании, а именно, че сме способни да помогнем на бизнеса и околната среда”, каза Кроу. “Но едно от нещата, които виждаме, е, че няма голяма предсказуемост в масовото хранене.”

5 причини, заради които 5G е бъдещето

Whatsapp с бива функция

 

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!