София, ул. Алабин №58

Как технологиите помагат на нашите деца?

Децата ви няма да бъдат малчугани цял живот. Когато пораснат достатъчно и решат да преследват кариера, те ще трябва да се състезават с други млади хора, които са технически грамотни. Разбирането как да се използват новите технологии е ключово предимство на работното място. Това скоро няма да се промени. Колкото по-добри са децата ви с технологията днес, толкова по-добре ще се справят в утрешния свят.

Еволюция на технологиите

Помислете за начините, по които технологията е променила света през последните пет години. Помислете и за скоростта на тези промени. Това е зашеметяващо. Сега си представете как новите технологии ще променят начина, по който децата ви живеят след 10, 15 или 20 години. Една от задачите, с които се сблъскват педагозите, е да подготвят децата за технологичния напредък, който се среща не само днес, но и в бъдеще. Недостатъкът е, че намирането на правилната комбинация от методи и простото поддържане може да бъде голямо предизвикателство. Има ли образователна система днес, която более, заради подобрения в технологиите?

Защо децата трябва да взаимодействат с технологиите?

Подготовката за бъдещето не е единственото съображение, заради което децата трябва да са на „ти“ с технологиите. Децата са част от новата информационна ера. Те поддържат връзка с приятелите и семейството си, използвайки социални мрежи. Правят видеоклипове и искат незабавен достъп до информация. Според проучване на Pew Project for Excellence in Journalism 65% от възрастните от 18 до 29 години разчитат на интернет като основен източник на новини. Изчислено е също, че 75% от децата между 12 и 17 години имат собствени мобилни телефони. Ето още един въпрос, който трябва да обмислим: Според проучване на Фондация за семейство Кайзер, деца на възраст между 8 и 18 години прекарват повече от седем и половина часа всеки ден, използвайки електронни медийни устройства като компютри, телевизори и мобилни телефони.
Светът се променя и технологията води до голяма част от тази промяна. За да бъдат подготвени, децата трябва да имат адекватно разбиране за съвременните технологии и високо ниво на доверие в способността си да овладеят по-нови и по-сложни инструменти. По този начин те ще бъдат в по-добра позиция да се справят с практическите предизвикателства и да признаят невероятните възможности, с които ще се сблъскат през следващите години.

Ако искате децата ви да използват технологиите по един по-различен начин от това да играят игри, подготвяйки се за технологичното бъдеще, тогава запишете се за безплатна консултация за Малка компютърна академия.

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!