София, ул. Алабин №58

Защо децата трябва да се запознаят с Arduino

Комплектите Arduino са модерно превъплъщение на комплектите за електроника, но адаптирани за деца. Arduino прави още една стъпка, като използва микропроцесор, който може да бъде програмиран с прости „команди“. Програмистът пише тези кодове или програми като използва предварително писания код.

Arduino предсталява малка електронна платка, която може да ви помогне да създадете иновативни схеми, ограничени само от вашето въображение и творчество. Устройството е много удобно за децата и служи като страхотна платформа за обучение, за да се запознаете със света на микроконтролерите и електрониката.

Arduino комплектите се различават от другите по това, че са лесна за използване платформа с отворен код, което означава, че цялата софтуерна и хардуерна функционалност и код са достъпни за четене и модификация, за да задоволят творчеството на детето!

Много комплекти включват компоненти за изграждане на роботи, които могат да се управляват с контролер, съвместим с Arduino, а други имат основни компоненти за сглобяване на различни програми, програмирани от Arduino. Изграждането на устройства и роботи на Arduino насърчава уменията и творческите способности в младите инженери, както и ги запознава с основите на електрониката и програмирането. На пръв поглед може да изглежда малко сложен, но програмирането на Arduino е сравнително простo и като цяло лесно се схваща от младото поколение. Резултатите са забавни програмируеми устройства, с които децата ще се радват да играят.

Защо моето дете трябва да научи Arduino?

Децата са естествено привлечени от практически дейности. Освен това децата могат да бъдат нетърпеливи и да искат (почти) незабавни резултати. Роботите могат да направят това. Те могат да възбудят интереса на подрастващите по начин „Hello World“, а те да научат много чрез роботите и то в незабавни резултати. Тъй като Arduino са супер бързи и удивително мощни прототипи, децата са в състояние да свържат LED светлини за минута и да контролират поведението им. Преподаването на сложна технология за децата може да бъде трудно, но с роботи те виждат, чуват и докосват своя робот, научавайки се директно, като го програмират, превръщайки абстрактната идея в реалност.

Arduino комплектите са идеални за деца, защото са лесни за употреба за начинаещи, а също така са достатъчно гъвкави за напреднали потребители.

Научават схеми (хардуер) и програмиране (софтуер) заедно

Децата могат да научат схеми без да разбират сложните теории зад електрониката, за да започнат да изграждат собствен робот. Разясняването на компонентите и окабеляването може лесно да се направи чрез диаграми и метафори. Те също ще научат за обикновените компоненти на прости роботи като батерии, резистори, светодиоди, транзистори, ток (напрежение) и много други!

Програмирането на Arduino е толкова лесно, колкото звучи. Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите софтуера Arduino, да го включите в компютър и да напишете няколко реда код. Кодът определя ефекта на робота. Например, контрол на честотата на мигаща светодиодна светлина или колко бързо да се върти малко моторче. Децата ще научат как да настроят робота, да го контролират и да съставят сами кода.

Предизвикат децата си да задават въпроси и да мислят критично.

Работата с роботи, най-малкото, ще отвори вратите на много въпроси. Всеки път, когато правят нещо, децата ще искат да разберат защо и как. Това може да доведе до обсъждане на многобройни въпроси от различно естество, които могат да бъдат обяснени по още толкова различни начини. Децата могат да изразят своя интерес, любопитство и въображение.

Къде децата могат да работят с комплекти Arduino?

Международна компютърна академия IT STEP организира едноседмично обучение, наречено Лятна компютърна академия. Обученията са на малки групи и осигуряват практически опит за децата, за да научат повече за платформите, веригите и стъпка по стъпка за изграждането на робот. Децата ще се чувстват удовлетворени ден след ден, като добавят все по-сложни инструкции към своите роботи!


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!