София, ул. Алабин №58

Защо графичният дизайн и видео обработката не могат да бъдат разделени?

Професиите на графичния дизайнер и видео редактора са много сходни. Графичният дизайнер създава изображения и ги обработва. Видео редакторът създава истории, използващи изображения, заглавия, лого, графики, диаграми, карти и т.н. Важно е да се отбележи, че двете професии си помагат непрекъснато.

Добрият графичен дизайн създава уникални лога, типография, символи и цветове, позволяващи на потребителите да различават собствената Ви марка от конкуренцията. Всички тези важни части могат да бъдат добавени към маркетингов видеоклип.

За да добавите изображения или снимки на други комуникационни материали към маркетинговия видеоклип, те трябва да бъдат подготвени от специалист. Трябва да се обмисли разделителна способност, корекция на цветовете, форми, контраст и яркост, комбинация от две или повече изображения заедно и други процеси. Графичният дизайнер ще работи върху това няколко часа и ще коригира всяко изображение съобразно техническите изисквания за видео.

Графичният дизайнер и видео редакторът са перфектни партньори, когато маркетинговият видеоклип трябва да бъде редактиран и пуснат. И двамата работят върху крайния продукт и се грижат за предаването на Вашето послание.

Нужно ли е да учим графичен дизайн, за да станем видео редактор?

Обучението по дизайн може да помогне при видео обработка по много осезаеми начини – има голямо количество кросоувър по отношение на процеса на създаване на филм или видео и „проектиране“ на нещо.

Дизайн и маркетингови принципи като AIDA са много приложими при редактиране на видео, особено за видео рекламни цели. Като редактор ще трябва да научите за този вид неща, независимо дали сте научили дизайн или не.

Филмите се проектират по същия начин, по който създавате плакат или уеб сайт. Ако погледнете работата на някой като Стенли Кубрик, ще видите силен елемент на дизайна. Не само във визуални термини, като рамкиране, композиция и цвят, но също и времеви дизайн – как всички тези неща съвпадат във филма.


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!