София, ул. Алабин №58

Защо инвеститорите в криптовалути трябва да помислят дали да предоставят мобилния си номер

Ето ви един познат сценарий.
Забравяте паролата си за Х уебсайт. Сайтът или вашата банка изпраща код, за да потвърди, че сте вие.
Но човекът, който получава този текст, може да бъде хакер. Престъпниците използват метод, известен като „размяна на SIM“, за да симулират телефонни номера, като дублират мобилните оператори и в някои случаи могат да откраднат милиони долари в криптовалута.
„В онлайн банкирането, ако някой влезе в профила ви, има начини да си върнете парите“, каза Кайл Самани, управляващ партньор в крипто хедж фонда Multicoin Capital. При криптовалутите, ако хакерите имат достъп до вашите лични ключове, те притежават парите ви и няма връщане назад.
Тази седмица един човек от Калифорния осъди AT & T за 224 млн. долара, след като хакерите използваха телефонния му номер, за да откраднат криптовалута на стойност 24 млн. долара, съхранявани в онлайн сметка. Ищецът Майкъл Терпин обвини AT&T в небрежност и го оприличи на „хотел, който дава на крадците ключ за стая и ключ към сейфа, за да открадне бижутата в сейфа от законния собственик“.
Терпин едва ли е единственият, който ще пострада. Общият брой на изгубените от физически лица криптовалути достигна 1,6 млрд. долара в края на юни, според доклада на CoinDesk за 2018 г.
За да се спре тенденцията, експертите по киберсигурността и индустрията казват, че инвеститорите трябва да пазят номера на мобилния си телефон. 
Измамниците искат частна информация като рожден ден или номер на социална осигуровка. Но те могат да бъдат лесно достъпни за цена.
„Данните се купуват, продават и търгуват“, казва Аарон Хигби, главен технологичен директор и съосновател на антифишинг компания Cofense.
Въпреки че данните за рождения ви ден може да не са ценни сами по себе си, в комбинация с вашия телефонен номер или адрес, той може да се използва, за да отговори на тези въпроси, свързани със сигурността.

Опазване на средствата офлайн

Крипто инвеститорите предпочитат да запазят средствата си в „студено съхранение“. Методът позволява да съхранявате цифровата валута офлайн, далеч от всеки достъп до интернет и по този начин го прави по-трудно за хакване.
„Вашият телефонен номер в момента е много по-важен от  номера на социалната осигуровка“, каза Баридт.

Мобилните оператори

Все още не е ясно кой е юридически отговорен, когато се използва телефонен номер, за да се влезе в криптосметка.
„Хората приемат, че мобилният ви телефон е удобен и сигурен начин за защита на данните“, каза той. Оказва се, че не е така.

Amazon ще плаща $12 000 на своите служители, за да се обучават в тези 4 области

Автономните автомобили няма само да убиват работни места. Те ще ги създават!


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!