София, ул. Алабин №58

Лятна
компютърна академия

Регистрациите са отворени!

За деца от 13 до 15
Запишете се!

Интересно и полезно лято за
вашето дете!

Лятната ваканция е в разгара си, а Международна компютърна академия IT STEP продължава с изненадите! Поради значително големия интерес към летния лагер за деца между 8-12 години, организирахме интензивен курс и за тийнейджъри на възраст между 13 и 15 години, които имат желание да се запознаят отблизо с едни от най-популярните и наложили се програми в света на програмирането и видео обработката.

По време на обучението децата ще се потопят в магичния свят на технологиите, а нашите опитни преподаватели ще направят това изживяване още по-вълнуващо и полезно!

Лятна компютърна академия ще се проведе в актуално направление: Програмиране на Javascript и видеозаснемане и видео обработка. Продължителността на обучението е 2 седмици и ще протича в делнични дни между 13 и 17.30 ч.

През първата седмица децата ще изучават програмиране на Javascript, а през втората – видеозаснемане и обработка. Групата стартира на 27 август. Местата са ограничени, затова не пропускайте да се запишете тук.

Програма за обучение

Програмиране на Javascript (седмица 1)

Javascript е най-популярният език за програмиране в света, работещ върху разнообразен брой платформи и устройства, включително Internet of things. С него не само можете да си намерите работа, но и да проектирате визуални ефекти, приложения и много други. Тъй като е един от най-достъпните езици Международна компютърна академия IT STEP дава възможност на младите да се запознаят с него и по този начин да опознаят програмирането. През първата седмица децата ще се запознаят с особеностите на езика, като освен това ще създават игри и ще навлязат в уеб-програмирането.

Програма:

  • изучаване на някои от фундаментите и особеностите на Javascript
  • създаване игри;
  • навлизане в уеб-програмирането.

Видеозаснемане и видео обработка (седмица 2)

Докато картините разказват хиляди думи, видеоклипът разказва още толкова. С правилните техники и редактиране можем ефективно да изразим послания, които да достигнат до мнозина.

През втората седмица любителите на киното ще имат възможността да видят как се случват нещата зад кадър. Те ще се запознаят с растерното и векторното видео, ще се научат да работят и настройват професионална техника, да разписват сценарии и много други.

Програма:

  • растерно и векторно базирана анимация;
  • основи на цифровото видео;
  • работа и настройки на професионална видеокамера;
  • основни операторски похвати;
  • разписване на сценарии;
  • нелинеен монтаж на професионален софтуер.

Издания на лятната
академия 2018:

27/08 - 07/09

MonTueWedThurFriSaSu

13:00 - 17:30

Цена

260лв.

Q&A

Има ли осигурена храна?

Храната не е включена. До академията има широк избор от заведения и ресторанти, а в академията - вендинг машина.

А вода?

В академията има осигурена вода, както и машина за топли напитки.

Има ли предвидени почивки?

Да, предвидени са няколко кратки паузи, както и една по-дълга обедна почивка.

Къде се намира академията?

Академията се намира на бул. Александър Стамболийски 55, в непосредствена близост до метростанция Сердика.


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!