София, ул. Алабин №58

Звезда в YouTube с повече от 3 милиона последователи работи тайно в Apple?

Входът е
свободен
ул. Алабин №58

До началото:

дни
часа
минути
секунди

 

Звездата на YouTube Марк Робер, известен със своите научни видеоклипове, помага за разработването на виртуална реалност за автомобили с автономно шофиране, за които за пръв път обявиха Variety.
Робърт, който има повече от 3,4 милиона последователи в YouTube, остави следи в NASA и Morph Costumes, и от 2015 г. работи в неизвестна компания, според LinkedIn. Има сериозни съмнения, обаче, че оттогава работи като продуктов инженер на Apple.
Две патентни заявки, подадени от Apple в края на март, носят името на Rober и дават намек за точно това, над което компанията работи.
Двата патента засягат подобрения по дисплеи и описват системи за виртуална реалност, които могат да бъдат използвани от пътниците на автономни автомобили или от пътник в конвенционална кола. Наред с други неща, те включват „методи, които решават проблемите с движещите се превозни средства, които могат да доведат до гадене по пътя“. Въпреки че патентите са специално предназначени за употреба в автономни превозни средства, те могат да имат и широк спектър от други приложения.

Работата на Apple върху виртуалната реалност и автономните автомобили отдавна е свързана. През 2015 г. например Apple закупи Metaio, която работи с производителите на автомобили Audi, BMW и Ferrari. Оттогава Apple е намалила автономните си усилия.

Разлики между Java и JavaScript

Шеги/вицове за програмисти


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!