София, ул. Алабин №58

Стани мрежов инженер
с Международна компютърна
академия IT STEP!

Защо си заслужава да станете
професионалист по мрежови технологии
и киберсигурност?

Любима работа

Ако винаги сте проявявали интерес към информационните технологии, към това как са изградени компютърните мрежи или винаги търсите взаимовръзки между компонентите на компютъра, то професията специалист по мрежови технологии и киберсигурност е точно за вас! Вслушайте се в себе си, когато избирате специалност, защото най – добрата работа е високоплатеното хоби.

Постоянно развитие

Мрежовият инженер ежедневно използва множество информационни технологии, които непрекъснато се променят и развиват. Това е сериозен стимул за постоянно усъвършенстване на специалиста.

Висока заплата

Специалистите по информационни технологии, компютърни мрежи, киберсигурност са търсени специалисти, чието заплащане е сред най-високите в България.

Гарантирано трудоустройство

Информационните технологии са от малкото сфери, в които свободните позиции са повече от квалифицираните специалисти. С всяка изминала година търсенето на специалисти по компютърни мрежи и архитектури нараства.

Творческа работа

По мнение на самите професионалисти в областта на мрежовите и компютърни технологии, най – привлекателното в тяхната специалност е възможността да работят с техника и да решават нестандартни задачи. Или пък стандартни, но по своему.

Това е яко!

Основната задача на специалиста по мрежови технологии и киберсигурност е поддръжка на инфраструктурата/сервизите, тяхната работоспособност, подобряване, модернизиране, безопасност. В зависимост от размерите на компанията, една минута прекъсване в работата на инфраструктурата може да й коства загуби от няколко хиляди до няколко милиона. Струва ли си да говорим, колко важни и търсени са висококачествени специалисти?

Знания и умения

Какво трябва да знае и умее СПЕЦИАЛИСТЪТ
по мрежови технологии и киберсигурност:

 • Изграждане на IPv4 и IPv6 мрежи:
  • Технологии LAN: Ethernet, L2/L3 Switching, VLAN, STP (RSTP, MSTP)
  • Протоколи за маршрутизация: EIGRP, OSPF, BGP
  • Технологии на обработка multicast: IGMP, CGMP, PIM
 • Реализация на основни мрежови услуги
 • Технологии за осигуряване безопасността на мрежите
 • Безопасност
 • Операционни системи Windows Server и GNU/Linux
 • Разгръщане и поддръжка на работни станции
 • Windows 7 и Windows 8
 • Управление на инфраструктура Active Directory в Windows Server
 • Реализация на услуги на базата на Windows Server и GNU/Linux
 • Резервно копиране и възстановяване на данни

На това и много други неща ще ви научим в Международна компютърна академия IT STEP
в специалността „Мрежови технологии и киберсигурност“

Учебна програма

ЗАЩО СТУДЕНТИТЕ ИЗБИРАТ
МЕЖДУНАРОДНА КОМПЮТЪРНА АКАДЕМИЯ IT STEP?

Съвременна и актуална учебна програма

Програмата е изградена в съответствие с изискванията на пазара и редовно се актуализира. Няма нито един излишен предмет. Само това, което ви е необходимо за успешно намиране на работа.

Уникален учебно-методически материал

Учебната програма няма аналог. Авторски методики, електронни уроци, учебни планове, реални проекти в хода на учебния процес. Всичко това осигурява на нашите студенти най-високо ниво на знания.

Обучават професионалисти

В Академията работят сертифицирани преподаватели-практици, които идват при нас директно от IT-индустрията за да ви предадат практически навици и умения. Редовно се провеждат семинари, практически занятия, тренинги за преподавателите с цел поддържане на високо ниво на знания и педагогически навици

Модерна техника

В Международна компютърна академия IT STEP са създадени всички условия за комфортно обучение. На разположение на студентите са удобни учебни лаборатории и съвременни компютри. Всеки студент има свое работно място

100% практически занятия

Процесът на обучение е построен върху съчетанието от практически задания и общуване с преподавателя. При нас липсват досадните лекции. А знания веднага се затвърждават с практика.

Международни дипломи

Завършилите Академията получават международна диплома след успешно преминаване на пълния курс на обучение

Международни сертификати

В процеса на обучение нашите студенти имат възможност да получат международен сертификат безплатно.

Удобен учебен график

Свободни сте да избирате най-удобно за вас време да посещавате Академията (сутринта, през деня, вечерта, в делнични или почивни дни). Обучението в IT STEP може да съчетавате с такова в друг вуз или с работа.

Отсъствие на алтернатива

Преподаватели-практици, актуална учебна програма, техническо осигуряване, международно сертифициране, съдействие за намиране на работа – това са само част от нещата, по които Международна компютърна академия IT STEP се различава от други учебни заведения.

Помощ в търсене на работа

Предлагане на реални свободни позиции за студенти и завършили Академията, партньорски програми с IT-индустрията. 25% от нашите студенти получават първите си предложения за работа още след първата година на обучение.

Малки групи

Студентите учат, разпределени на малки групи. Обучението се базира на практически занятия и общуване с преподавателя. Държим на индивидуалния подход към всеки студент.

Безплатен достъп до професионални събития.

В Международна компютърна академия IT STEP всеки курсист има възможност да вземе участие в някои от събитията, които се организират и да създаде множество социални и професионални контакти.

Запиши се за БЕЗПЛАТНА консултация

Име, Фамилия*:
Телефон*:
E-mail*:

ФАКТИ
ЗА МЕЖДУНАРОДНА КОМПЮТЪРНА АКАДЕМИЯ IT STEP

Едно от най-големите не държавни учебни заведения (48 филиала в 16 страни по света). Работи от 1999 г.

Авторските методики са високо оценени от специалисти по целия свят.

Повече от 1000
преподаватели-практици

Практически знания,
търсени в IT-индустрията.

Студентите на IT STEP печелят челни места на най-престижни международни състезания.

Над 30 000 студенти и 90 000 завършили и успешно реализирали се в украински и международни IT-компании.

Завършилите Академията работят в 36 страни по света. Мнозина от тях са основатели на собствени компании.

Разработените от наши студенти сензорни ръкавици, трансформиращи езика на жестовете в думи, са включени в ТОП-10 на най-добрите изобретения – наред с марсохода Curiosity, очилата Google Glass и електромобила Tesla Model S.

УЧЕБЕН ГРАФИК

Седмично обучение
 • За кого
 • За всички
  от 15 до 55 години
 • Срок на обучение
 • 2,5 години
 • Учебен график

 • Понеделник
  19:00 – 22:00

  Сряда
  19:00 – 20:30

 • Цена:


 • 240лв/мес
 • Запиши се
Учебна
програма

ТИПИЧНИ ГРЕШКИ ПРИ ИЗБОР
НА УЧЕБНО ЗАВЕДЕНИЕ:

Търсене на по-евтиното

Желанието за спестим средства неизбежно се отразява на качеството на преподаването. Ниските такси означават, че преподавателят получава стотинки, а, следователно, не е достатъчно квалифициран. В образованието следва да се доверява само на професионалисти-практици.

Изборът на учебна програма не отговаря на целта на обучението

Преди да започнете обучението е важно точно да определите целта, която си поставяте, както и да потърсите професионална консултация при специалист. Много често некоректно определената цел е причина за грешен избор на учебна програма или форма на обучение. Когато разберете, че сте сгрешили, вече ще сте загубили време и пари.

Обучение на краткосрочни курсове

Ако сте си поставили задача да овладеете професията програмист от нулата – краткосрочните курсове от няколко месеца няма как да ви дадат необходимата база знания. За да навлезете в същността на програмирането, правилно да пресмятате всички алгоритми на решенията и да сте в състояние да разработвате програмни проекти независимо от крайния език на реализацията е необходимо напълно да си преустроите мисленето и да придобиете практически навици. Обобщеният опит на преподавателите в Академията подсказва, че оптималният срок за получаване на качествено образование е 2,5, години. Само в този случай можете да сте сигурни в крайния резултат.

Търсене на държавна диплома

Отдавна са отминали времената, когато решаваш фактор за назначаването на работа е била дипломата от държавен вуз. Сега работодателите оценяват знанията и уменията на кандидатите. Особено това важи за сферата на информационните технологии, където са важни знанието на езици на програмиране и умения за работа с нови технологии.

Самостоятелно обучение

Самообразованието е много добра идея – ако притежавате желязна воля и разполагате с много време за търсене на необходимата литература, видеоуроци и аудиокниги. Но дори всичко това не може да замести живото общуване с преподавателя-практик. Много по-удобно и бързо се учи, когато имате възможност да се консултирате със специалист, който ще ви подскаже правилния път, ще посочи грешките и слабостите.

Частни уроци

Една алтернатива на самообучението. В този случай имате външен контол в лицето на вашия преподавател и усвояването на нова информация ще върви по-бързо. И все пак частните уроци с един преподавател не могат да се сравняват с работата в група с преподавател-практик по учебна програма, адаптирана към изискванията на IT-индустрията. Добър частен преподавател може да ви помогне да усвоите една технология, но не и комплекс от езици на програмиране и актуални технологии. За това е необходим екип от професионалисти. А и след частните уроци няма кой да ви даде сертификат с международно признание.
Търсене на лесни и бързи резултати
Който и вариант да изберете – резултатът до голяма степен зависи от самите вас. Задачата на учебното заведение и преподавателите се състои в това, да доведе ученика до поставената цел по най-кратния и и ефективен път, като постигне добър резултат. Нашият 15-годишен опит доказва, че да усвоиш професията програмист от нулата за 2-3 месеца е невъзможно. И тези, които обещават това, лъжат своите клиенти. Нашата учебна програма, високо оценена от специалисти по целия свят, е разчетена за 2,5 години. Това е оптималният срок, който ще ви даде качествено базово образование и ще ви позволи с увереност да започнете работа.

Запиши се за БЕЗПЛАТНА консултация

Име, Фамилия*:
Телефон*:
E-mail*:

КОМПАНИИ, В КОИТО РАБОТЯТ
НАШИ СТУДЕНТИ

Йоана Георгиева,
Service delivery coordinator

Мога да кажа много неща за IT STEP, както от гледна точка на студент, така и на бивш колега. КА IT STEP ми даде много като старт в професионалния ми път. Екъпът е задружен и сплотен, огромни професионалисти с високи компетентности. Лекторите са практици и материалната им база е нова. Най-положителното е, че още сред вторият семестър може да си осигуриш работа с придобитите знания. Пожелавам много успехи и занапред!

Евгений Юнак,
Project manager и
Lead system engineer в British Sky Broadcasting

Никога не бих достигнал тази висота без обучението си в Академията. Именно в IT STEP аз придобих този неоценим опит. Такива материали няма да намерите в нито един ВУЗ. В Академията преподават само професионалисти, при това само защото им харесва да го правят – ето къде е ключовата разлика. Добавете адаптираната към реално необходимите знания програма и прекрасната атмосфера, създадена от самите студенти, които действително искат да учат, и ще имате рецептата за най-доброто учебно заведение.

Александър Валюшко,
випуск 2009г.,
Водещ инструктор-консултант по мрежова безопасност в Incom

Обучението в IT STEP се отличава от всяко друго с близкия контакт. Обучението в Академията кардинално промени много неща в моя живот: от „хакерче“, денонощно висящо в Lineage 2, аз се превърнах в компетентен професионалист. Тук получих международни сертификати CCNA, CCNP, CCAI, CCSI. А първото, което разбрах в хода на обучението, е, че админ — това не е професия. Направлението, което се преподава в IT STEP, подготвя за около три-четири различни професии. Ще имате време да решите кое ви е най-интересно.

Денис Гудилин,
випуск 2011г.,
Research IT Support Analyst в Barclays Capital (Англия)

Лично за мен при избора ми на учебно заведение ключови бяха следните фактори: тясно специализираното обучение по актуални програми на водещи IТ-компании, възможността да практикувам на съвременно оборудване и да получа международните сертификати, без които в моята сфера би било трудно да работя в престижна компания. Обучението и получените знания положително се отразиха на моята кариера. Хареса ми също така, че практическите задачи бяха напълно реални, а не теоретически, откъснати от действителността.

Олег Можаев,
випуск 2011г.,
Automation QA в Comodo

Това, на което учат в Академията, няма да ви даде нито един ВУЗ. Това е факт. Тези, които излизат с дипломи на висшисти, не знаят и 20% от това, което знаят завършващите Академията. Казвам го не само защото много мои приятели са учили в университети, но и защото самият аз съм провеждал технически интервюта. В Академията има много готини преподаватели: Кодеш Денис, Алекс Туманов, Катя Пинчук, Миша Величко… На всеки от тях – отделно благодаря!

Още отзиви

Как работи
академията

Вие се регистрирате на сайта или се записвате в офиса на Академията

Ние разглеждаме вашите цели и ви препоръчваме учебна програма и форма на обучение

След сключване на договор и извършване на плащането вие започвате обучението си

След завършване на вашето обучение ние ви издаваме диплома на Международна компютърна академия IT STEP и международни сертификати, удостоверяващи нивото на вашите знания

Академията ви съдейства за намиране на работа по специалността

Ние правим всичко необходимо обучението ви при нас да бъде интересно и ефективно.
Нищо излишно. Само това, което ви е необходимо за успешно намиране на работа.

ИМАТЕ ОЩЕ ВЪПРОСИ?

Задайте ги на мениджъра


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!