Град София, бул. Ал. Стамболийски №55, партер, ет. 5 и ет. 7

Програмиране за деца – как да направим програмирането забавно за 10 годишните?

Много хора се колебаят дали има смисъл в уроците по програмиране за деца, защото смятат, че за 9-10-годишните е твърде рано да се занимават с толкова сложна материя като информационните технологии. Те обаче забравят, че новите поколения растат в интернет и са напълно заобиколени от компютри във всеки момент от живота си. Познаването на устройството и работата на модерните технологии не само не е излишно, но дори е препоръчително.

Децата са нашето бъдеще, а то е неразривно свързано с технологиите, така че компютърното обучение за деца ще направи бъдещето достъпно за тях.

Защо да запиша детето си на курсове по програмиране?

Причините са много и всяка от тях е важна:

  • Уменията, които детето ще усвои, учейки се да пише компютърни кодове, се простират отвъд сферата на компютърните технологии. Те ще се научат да решават проблеми, да мислят логично, да работят в екип, да планират и да бъдат последователни.
  • Децата ще разберат как работят компютърът и интернет и това ще им помогне по-лесно да разпознават опасностите в мрежата и да ги избягват.
  • Програмирането за деца ще създаде една добра основа, върху която те ще могат да се изграждат като личности и професионалисти.
  • Ще им помогне да определят бъдещия си път, с какво искат да се занимават и какво искат да постигнат.
  • Нищо няма да бъде недостъпно или прекалено сложно за тях.

Кога е добре детето да започне да се учи да програмира?

Както вече казахме, децата растат с модерните технологии, така че прекалено рано не може да е никога, стига формата на обучение да е съобразена с възрастта на детето.

Малката компютърна академия на IT step приема за компютърно обучение деца на възраст от 8 до 14 години, за да могат по интересен и забавен начин да навлязат в света на технологиите, да усвоят основите на програмирането и ако пожелаят да се развиват в сферата на компютърните технологии.

Много е важно децата да бъдат обучавани от доказани специалисти, които могат да разпалят интереса им към програмирането, да задържат вниманието им и да ги насърчат да създават свои проекти, но още по-важна е подкрепата на родителите, затова компютърна академия IT step се старае те винаги да са осведомени за напредъка и интересите на детето си.

Как може програмирането за деца да им е забавно?

За разлика от възрастните, които може да имат прагматични подбуди да вършат едно или друго нещо, при децата има само една мотивация, която е важна за тях – да се забавляват.

Да, програмирането за деца може да бъде забавно, дори за съвсем малките програмисти, ако бъде превърнато в игра. За тази цел са разработени програми и игри, които стимулират логическото мислене на децата и насърчават творческите им пориви.

Преподавателите на Малка компютърна академия IT step пък знаят къде е границата между приятното и задължителното и никога няма да оставят децата да скучаят, нито да ги притискат да правят нещо, което им е неприятно.

Записването за малката компютърна академия вече започна. Можете да се запишете за консултация чрез формата по-долу. Подробности за нашите предложения за програмиране за деца има в сайта ни.

 

Регистрирай се

Име, Фамилия*
Телефон*
E-mail*

Допълнителна информация за обучението може да намерите на сайта www.itstep.bg
или всеки делничен ден между 10 и 19 часа в приемната на бул. Александър Стамболийски 55, партер
За записване в академията: 02/465-12-21

 

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!