София, ул. Алабин №58

Как да станете мрежов специалист?

 

Според проучване на IBM, на базата на световния пазар по труда в последните поне 2 десетилетия, най-търсените професии са и ще продължават да бъдат в сферата на мрежовите и биотехнологии.

По тази причина всички от Вас, които са се ориентирали в сферата на мрежовите технологии, трябва да придобият широк набор от практически умения и знания, покриващи някои от стъпките за сертифициране на CISCO – световният лидер в областта на мрежовите технологии и комуникационни решения.

Годишно хиляди кандидати в България правят крачки към обучение и сертифицират наученото с помощта на CCNA (Cisco Certified Network Associate) и CCNP (Cisco Certified Network Professional). Двата сертификата са силно конкурентно предимство в сферата и отворят широко вратите за притежателите им в професионален аспект.  

CCNA е най-популярното сертифициране в сферата на мрежовите технологии в света. То е първото и най-базово въвеждащо ниво, което задължително трябва да покриете, ако искате да продължите по пътеката на обучение на CISCO. Знанията, които ще придобиете в първата стъпка, са фундаментални.

В него ще се запознаете с това как да проектирате, конфигурирате и поддържате мрежи, като благодарение на CCNA ще научите още:

  • как работи интернет;
  • как да проектирате и създавате малки до средно големи WAN и LAN мрежи;
  • какво е сигурност и как да я осигурите във Вашата мрежа;
  • изучаване на LAN switching технологии и IPv4 и IPv6 технологии;
  • как да следите Вашите мрежи и как да установявате проблемите и да ги решавате бързо;
  • изучаване на протоколи STP, RSTP, MST, FHRP (HSRP,VRRP,GLPB), VLANs, Trunking, Static routing, RIPv2, EIGRP, OSPF, BGP, NAT, DHCP и др.

 

Следващата стъпка е придобиване на CCNP сертификата. Той йерархически е следващият след CCNA, като двата курса, взети заедно, са една стабилна основа за започване на работа в някои от най-желаните професии навсякъде по света – Network engineer, Senior network engineer, Analyst, Support engineer, Cisco network engineer, Support engineer, Network support, Network analyst, Network support engineer и още много други.

Уменията, които ще затвърдите с вземането на CCNP сертификата, са следните:

  • инсталиране, конфигуриране и работа с глобални и локални мрежи
  • работа с протоколи и технологии като TCP/IP, OSPF, EIGRP, BGP, Frame relay и др.

Разбира се, стъпките в обучението на CISCO не спират дотук и всеки може да продължи своето професионално развитие с придобиването на CCIE (Cisco Certified Internetwork Expert) сертификат. Той е един от най-високо оценяваните в професионален план и Ви отрежда място сред експертите в областта.

 

Ако и Вие имате съкровена мечта да станете част от професионалистите по мрежови технологии, ние можем да Ви подготвим с всички знания и умения за покриване на CCNA и CCNP в специализираното ни обучениe „Стани мрежов специалист“.


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!