Компютърна академия IT STEP! Учим се от 1999 година. Висококачествено компютърно образование за възрастни и деца. Подготвяме програмисти, дизайнери и системни администратори, които не могат да бъдат заменени от изкуствен интелект. За тази цел, освен задълбочени знания, ние се научаваме да разбираме задачи, да мислим за готови проекти и да работим в екип.

Your browser is out of date!

You are using an outdated browser Internet Explorer. This version of the browser does not support many modern technologies, that's why many pages of the website are not displayed correctly, and may not work some of functions . We recommend viewing the website using the latest versions of the browsers Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge

phone_validation_text
Х ХХХ ХХХ-ХХ-ХХ

Ако изберете «приемам», ще дадете Вашето съгласие да събираме, обработваме и съхраняваме Вашите лични данни.

Научи повече

Криптирането на съобщенията във Facebook Messenger и Instagram се отлага за 2023г.

Приложенията за комуникация са важна част от живота на всеки един от нас. Без значение от предпочитанията ни, всеки собственик на смартфон използва тази форма за дигитално общуване, а мерките въведени за превенция на Ковид-19 със сигурност се превърнаха в причина за нарастващия интерес към приложения като Facebook Messenger, Viber, WhatsApp, Instagram и други.

 

Това, което отличава Viber от останалите споменати е, че приложението отдавна въведе практика за цялостно криптиране за всички устройства и платформи, на които работи. Актуалните тенденции принудиха и Facebook(Meta) да обърне специално внимание на този компонент. Поверителността на личните данни е изключително важна тема, която не веднъж е предизвикала противоположни коментари, особено когато става въпрос за Марк Зукърбърг и неговата компания.

 

Ето защо Facebook, които наскорно се прекръстиха на Мeta започнаха да работят над въвеждането на ефективна технология, която да гарантира сигурност на всички свои потребители. Това се очакваше да бъде факт преди края на 2022 година, но по последни данни акткуализацията ще се отложи поне до 2023 година. Информацията бе потвърдена официално от Антигон Дейвис, който е шеф на отдела за сигурност в Meta. Неговото мнение е, че компанията се нуждае от повече време, за да предложи на всички потребители "Еnd-To-End Encryption" функционалност.

 

Компанията също така иска да запази инструментите си, с които следи и блокира разпространението на неподходящо съдържание, включително и престъпна дейност.

Искаш ли да ти се обадим?

Този сайт използва Cookies

Политика за поверителност